Καταστροφή δίχως τέλος στις Αρχαίες πόλεις της Μεσοποταμίας! Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε την αρχαία πόλη Νιμρούντ


Στις αρχές Μαρτίου μεταδόθηκε η είδηση ότι το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε να καταστρέφει με μπουλντόζες μνημεία της αρχαίας Ασσυριακής πόλης Νιμρούντ στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδε τότε το Reuters, το ιρακινό υπουργείο Τουρισμού ανέφερε πως οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να ισοπεδώνουν τα μνημεία χρησιμοποιώντας «βαριά μηχανήματα», καταγγέλλοντας παράλληλα πως «οικειοποιούνται αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα π.Χ.».

Η Νιμρούντ βρίσκεται περίπου 30χλμ νότια της Μοσούλης. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα π.Χ. κοντά στις όχθες του ποταμού Τίγρη.

Από τον 19ο αιώνα διάφοροι αρχαιολόγοι έχουν πραγματοποιήσει ανασκαφές στα ερείπια της Νιμρούντ και πολλά από τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί σε μουσεία. Ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν μερικά αγάλματα και άλλα μνημεία.

Σε νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, βλέπουμε τους τζιχαντιστές να εκτελούν το καταστροφικό τους έργο.

Αρχικά σπάνε με μανία αρχαίες επιγραφές και ανάγλυφα με βαριοπούλες, κομπρεσέρ και άλλα εργαλεία. Κάποια στιγμή βλέπουμε και μια μπουλντόζα που πετάει τα «μπάζα».

Προφανώς όμως η καταστροφή της Νεμρούντ με εργαλεία ήταν ιδιαίτερα κοπιαστική. Για αυτό τα τζιχαντιστικά κτήνη από το Ισλαμικό Κράτος έφεραν βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά, παγίδευσαν όλο τον αρχαιολογικό χώρο και τον ανατίναξαν.

Επειδή τα βίντεο που αναρτά το Ισλαμικό Κράτος στο YouTube κατεβαίνουν, «φωτογραφίσαμε» τα καρέ της καταστροφής και σας τα παραθέτουμε με τη σειρά όπως σας τα περιγράψαμε:

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :