Ιδού οι γενοκτόνοι των λαών! Όταν ο τουρκικός στρατός σταύρωσε τις γυναίκες των Αρμενίων! Πειστήρια τα ντοκουμέντα των αρχείων του Βατικανού


Οι τούρκοι φημίζονται για τις γενοκτονίες τους!
Έλληνες του Πόντου, Έλληνες της Ιωνίας, Κούρδοι, Αρμένιοι είναι μερικοί από τους λαούς όπου επεβλήθη η μέθοδος της γενοκτονίας ως "δικαίωμα του κυρίαρχου δυνάστη". 

Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με τον ίδιο τρόπο με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως των Ελλήνων και των Ασσυρίων.

Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.

Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.

Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε απλά ένας "βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού". Και τα ίδια λένε για τους Έλληνες του Πόντου και της Ιωνίας, αλλά ποιος τους πιστεύει; Από την άλλη, η διεθνής κοινότητα, χαϊδεύει τα αγαπημένα της παιδιά στην Μεσόγειο, όπου τους χρησιμοποιεί για τους δικούς της σκοπούς αφήνοντας τους Τούρκους ατιμώρητους για τα διαχρονικά εγκλήματά τους.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :