Το αδιαχώρητο επικράτησε στην εκδήλωση του ΕΛΑΜ για τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ - Φωτορεπορτάζ


Το αδιαχώρητο επικράτησε στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με εκλεκτούς προσκεκλημένους και ομιλητές τους Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, με θέμα το νόημα του αγώνα της ΕΟΚΑ στις μέρες μας. Οι απειλές κατά του ξενοδοχείου, τα όσα ακολούθησαν και τελικά η αλλαγή του χώρου της εκδήλωσης μας, όχι μόνο δεν επηρέασαν αλλά αντιθέτως βοήθησαν να βρεθεί και πιο μεγαλύτερη σε χωρητικότητα αίθουσα, που αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που παρευρέθηκε.

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν εκπροσώποι κατεχόμενων δήμων, κοινοτήτων, διαφόρων οργανώσεων, αγωνιστές της ΕΟΚΑ, τουρκοανταρσίας και του 1974, αιχμαλώτοι της τουρκικής εισβολής και συγγενείς αγνοουμένων. Η όλη εκδήλωση δεν μπορούσε να ξεκινήσει από ένα άτομο ο οποίος βίωσε από πρώτο χέρι τα γεγονότα της ΕΟΚΑ. Ο κ. Νεοπτόλεμος Γεωργίου «Λευτής», που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση με την αντάρτικη στολή της ΕΟΚΑ, με ένα σύντομο χαιρετισμό προσέφερε συγκίνηση στους παρευρισκομένους.Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γεάδης Γεάδη, ο οποίος αφού καλωσόρισε του παρευρισκομένους και ειδικά του Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, περιπλανήθηκε μέσα από τα λόγια των ηρώων, μέσα από μια ιδεολογική ομιλία, στο χρέος που έχουμε εμείς σήμερα.Τρίτος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής και Στρατηγός ε.α., Ελευθέριος Συναδινός, που μίλησε για τον αγώνα του 1955-1959 και τα λεβεντόπαιδα που τον στελέχωσαν με τόλμη και αυταπάρνηση. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ανεκπλήρωτο τότε στόχο, την Ένωση.Τέταρτος ομιλητής, ο Ευρωβουλευτής και Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος, μίλησε για το σήμερα και το πώς πρέπει να παραδειγματιστούμε από το τότε. Σεβόμενοι τον αγώνα της ΕΟΚΑ, ποια είναι η Εθνική γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουμε σε Κύπρο και Ελλάδα.Πέμπτος ομιλητής ήταν ο Ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης, ο οποίο ανάλυσε την δράση της Χρυσής Αυγής μέσα από τα έδρανα της Ευρωβουλής και τον συνεχή αγώνα για τον Κυπριακό Ελληνισμό και την υπεράσπιση της Ελληνικότητας της Κύπρου.Ακολούθως τον λόγο έλαβε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Πέτρος Κουντουρέσιης, και ανέλυσε του πολιτικούς στόχους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και την γραμμή που χαράζουμε στο Κυπριακό, με φάρος και οδηγό της θυσίες των παλληκαριών μας.Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου που ξεσήκωσε το πλήθος με την ομιλία του. Έδωσε έντονες απαντήσεις κυρίως στο ΔΗΚΟ την γελοία ανακοίνωση του. Συνεχίζοντας ανέλυσε το βαρύ χρέος που έχουν οι Έλληνες Εθνικιστές, ως οι τελευταίοι τιμητές αυτού του ένδοξου αγώνα, να μην τον προδώσουν και να διαφυλάξουν τις ιερές παρακαταθήκες του.Μετά το πέρας των ομιλιών ο Μιχάλης Πηλίδης «Ασσίωτης», συγγενής αγνοουμένων της Άσσιας, θέλησε να απονέμει αναμνηστικά δώρα στους τρεις Ευρωβουλευτές εις ένδειξη σεβασμού, όπως ανέφερε μέσα σε ένα σύντομο χαιρετισμό, προς την προβολή του προβλήματος της Άσσιας και των αγνοουμένων της μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ακολούθως τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστο Χρίστου, στον Νεοπτόλεμο Γεωργίου «Λευτή» για την προσφορά του στο Έθνος και κυρίως στο ότι ενώ εκείνη την μέρα ήταν τα γενέθλια του, έκλεινε 90 χρονών, παραμένει στις επάλξεις του αγώνα, πιστός στον όρκο του.

Ακολούθως τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Κινήματος, Χρίστο Χρίστου, στους τρεις Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Λάμπρο Φουντούλη, Ελευθέριο Συναδινό και Γιώργο Επιτήδειο, για την προσφορά τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΜ.Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-adiachwrhto-epikrathse-sthn-ekdhlwsh-tou-elam-gia-tous-agwnistes-ths-eok#ixzz3WQwgyg1l
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :