Εμφύλιος στον Σύριζα από τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του Σύριζα, Κώστα Χρυσόγονου! Αναφυλαξία στο άκουσμα των λέξεων "εκλογές" και "λαός"Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Τι είπε ο Χρυσόγονος, ο οποίος είναι και ευρωβουλευτής του Σύριζα;
Το αυτονόητο. Πως αν "τσακίσει" η συμφωνία, όσα δηλαδή έχει δεσμευθεί ο Σύριζα στον λαό, τότε τον λόγο για τις όποιες εξελίξεις θα πρέπει να τον έχει ξανά ο λαός.

Τι το ήθελε; Του απάντησε ο Παπαδημούλης (χωρίς να αναφέρει το όνομα του) πως ο Τσίπρας είναι ισχυρός ηγέτης κλπ κλπ και σήμερα τον περιέλαβε ο Φίλη βγάζοντας επάνω του όλο το μένος της ασθένειας που προσβάλλει κάθε κυβέρνηση στο άκουσμα των λέξεων "εκλογές" και "λαός".
"Η κυβέρνηση θα κάνει αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό", εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, "και απέρριψε τα σενάρια εκλογών λέγοντας ότι δεν διακυβεύεται η κυβερνητική σταθερότητα.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια να διαψεύσει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που κατέβαλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, (τι μανία είναι αυτή με τους εκάστοτε κυβερνώντες να ΜΗΝ θέλουν τις εκλογές - πρώτα η ψοφοδεξιά και τώρα ο τρομοσύριζα-) και η προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, ότι αν το αποτέλεσμα που επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν είναι καλύτερο από τα προβλεπόμενα στο email Χαρδούβελη, τότε «θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή...» δείχνει πεντακάθαρα πως ο Σύριζα τα έχει βρει με τους δανειστές - τοκογλύφους και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει τον λαό και τους βουλευτές του. Και όλο αυτό το "θρίλερ" με τα ταμειακά αποθέματα και τα "Grexit" είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!

Ο Φίλης, το πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, προκαταλαμβάνοντας πως η Κ.Ο. - και ο Λαφαζάνης και η συνιστώσα του; - θα ψηφίσει τα μέτρα και την συμφωνία που θα έρθουν στην Βουλή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση η συμφωνία να μην γίνει αποδεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και τόνισε: «Δεν διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα».

«Μην φτιάχνετε σενάρια» τόνισε ο κ. Φίλης κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Χρυσόγονου ο οποίος είπε ότι «εάν τελικώς οι δανειστές ακολουθήσουν μια αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο email Χαρδούβελη ή και σε χειρότερα, εκεί είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να τα ψηφίσει αυτά. Τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το εκλογικό σώμα».


Κατά τον κ. Φίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και βασικό εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής στα Μέσα Ενημέρωσης, «ο κ. Χρυσόγονος μίλησε ως νομικός και όχι ως πολιτικός... Τι θα γίνει αν...».

«Εγώ μιλώ πολιτικά» συνέχισε ο Νίκος Φίλης και συμπλήρωσε: «Εγώ λέω ότι η κυβέρνηση έχει την αρραγή στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την μεγάλη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών». «Βλέπει ο κόσμος ότι υπάρχει μια ειλικρινής προσπάθεια η οποία θα αποδώσει καρπούς» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας: «Βήμα-βήμα κάνουμε για να βγούμε από το βάλτο του μνημονίου».

«Η κυβέρνηση θα κάνει αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό και ο συμβιβασμός έχει προχωρήσει» επισήμανε ο κ. Φίλης και στη συνέχεια απευθύνθηκε εμμέσως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πολιτική υπευθυνότητα, βγήκαμε με μία δέσμευση και θα την τιμήσουμε στηρίζοντας την κυβερνητική προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Φίλης.

Υ.Γ. Να θυμίσουμε στον κ Φίλη, πως ο Σύριζα εκλέχθηκε ως αντιμνημονιακό κόμμα. Σαν κόμμα που θα έσκιζε μνημόνια και θα διέγραφε επαχθές χρέος. Κάθε άλλη συμφωνία πέραν τούτου, είναι αντισυμβατική με την εντολή που πήρε ο Σύριζα από τον λαό. Και σε περίπτωση αθέτησης της συμφωνίας θα πρέπει να απολογηθεί στον λαό. Ο κόσμος δεν τον ψήφισε, ούτε να μας κάνει Βενεζουέλα, ούτε να τον σύρει εκ νέου στα μνημόνια.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :