Υπομονή και ψυχραιμία όσοι διασχίσετε την Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών και καλό σας ταξίδι


"Το έργο θα είναι μόνιμο (και τα διόδια επίσης) αλλά η ταλαιπωρία προσωρινή", λέει το σλόγκαν κατασκευής του αυτοκινητόδρομου. Λογικό και "πιασάρικο" σύνθημα δεδομένου πως τον δρόμο τον φτιάχνουν οι εργολάβοι - καναλάρχες, άρα γνώστες της διαφήμισης. 

Αυτό που δεν λένε όμως είναι η αισχρή κατάσταση ενός αυτοκινητόδρομου που εδώ και χρόνια μας ταλαιπωρεί με υπερκοστολογήσεις, κακοτεχνίες, ένας αυτοκινητόδρομος που κοστίζει πολλά εκατομμύρια αλλά κυρίως σε ανθρώπινες ζωές εδώ και πολλά χρόνια που κρατούν τα έργα.

Τι θα συναντήσετε στο ταξίδι σας στον συγκεκριμένο δρόμο;

Αν δεν προβλέψουν οι υπεύθυνοι του αυτοκινητόδρομου να δώσουν περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίες ή αν δεν επιλέξετε εσείς εναλλακτικές διαδρομές, η εικόνα που θα αντικρίσετε όσοι ταξιδέψετε τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας προς τη Δυτική Ελλάδα μέσω της Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών, θα είναι αποκαρδιωτική και φυσικά επικίνδυνη!
Οπλιστείτε με υπομονή, με ψυχραιμία και προσοχή και καλό σας ταξίδι. 


Η κατάσταση που θα συναντήσετε, σε σύνολο 130km απόστασης, είναι, μια στενή λωρίδα ανά κατεύθυνση τουλάχιστον στα 100 km ή το 80% της διαδρομής, πλαστικές κορύνες, καρφωμένες στο οδόστρωμα, με ασαφή κατεύθυνση, σε πολλές διασταυρώσεις να έχετε το νου σας, ειδικά νύχτα με κίνηση και ενδεχόμενη κακοκαιρία.

Σε αρκετά τμήματα του δρόμου δεν υπάρχει σημείο στάθμευσης έκτακτης ανάγκης. 

Αν δηλαδή κάποιος οδηγός αισθανθεί μια ζάλη και σταματήσει το αυτοκίνητο, θα κλείσει την κυκλοφορία! Προφανώς αν κάποιο αυτοκίνητο εκτραπεί της πορείας του και υπάρξει κάποια σύγκρουση - πόσο μάλλον τραυματισμός - η έγκαιρη προσέγγιση ασθενοφόρου θα είναι σχεδόν αδύνατη η ουρά δε, σίγουρη!

Η μέση ωριαία ταχύτητα από την Κόρινθο ως την Πάτρα σήμερα είναι στα 60km/h οπότε οι ταξιδιώτες πέρα από το τεράστιο ρίσκο που λαμβάνουν όσον αφορά στην οδική ασφάλεια θα πρέπει να υπολογίσουν και δυο ώρες τουλάχιστον για να διανύσουν αυτό το κομμάτι αν είναι μόνοι τους στο δρόμο. 

Αν έχει κίνηση όπως αναμένεται τις μέρες της εξόδου, ο χρόνος αυτός εύκολα θα διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί. 

Το μόνο που λειτουργεί σ’ αυτό το κομμάτι όπως σωστά μαντεύετε είναι τα διόδια.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :