Στα ναρκωτικά θα καταλήξουμε με δαύτους! Δεν είπαμε ότι εξαντλούνται τα ταμειακά διαθέσιμα στις 9 Απριλίου λέει τώρα το ΥΠΟΙΚ


«Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Η έκκληση της Ελληνικής πλευράς ακολούθησε, σημειώνει το πρακτορείο, τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αποπληρωμής 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και της πληρωμής συντάξεων και μισθών.
Θυμίζουμε πως ο κ. Βούτσης είπε ότι θα επέλεγε το δεύτερο, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έσπευσε να διαψεύσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ.

Η νέα συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων του EuroWorking Group αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 8 ή το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντιπροσωπεία της Γερμανίας στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε η γερμανική αντιπροσωπεία, ο χρόνος εξαντλείται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να επιτύχει την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της.

Το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

Πάντως, η γερμανική αντιπροσωπεία απέφυγε να αναφέρει ρητώς ότι το θέμα που θα συζητηθεί το EWG θα είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :