Με την φορολογική δήλωση θα πηγαίνουμε στο φαρμακείο! Μέχρι 80% η συμμετοχή στα φάρμακα ανάλογα με το εισόδημα


Σύμφωνα με το σύστημα που ισχύει σήμερα, οι Έλληνες έχουν συμμετοχή συγκεκριμένη, 0%, 10% ή 25% στην αγορά (αποζημιούμενων) φαρμάκων και η οποία καθορίζεται από την ασθένεια για την οποία προορίζεται το σκεύασμα.

Στο μέλλον, όμως, «όσο περισσότερα χρήματα έχει κάποιος, τόσο περισσότερο θα συμμετέχει στην αγορά ενός συνταγογραφημένου φαρμάκου». Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία θα θέσει το υπουργείο Υγείας την νέα πολιτική του για την φαρμακευτική δαπάνη.

1,2 εκατ. δηλώσεις αφορούν ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ.
Με βάση τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, και αν δεν αλλάξει τίποτε ξαφνικά, σε αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες δεν θα έχουν καθόλου ή θα έχουν χαμηλή συμμετοχή στα φάρμακα.

Σε περίπου 1,4 εκατ. δηλώσεις το ετήσιο εισόδημα είναι 20.000 έως 42.000 ευρώ -πρόκειται για σημαντική δεξαμενή εύρωστων κατά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας Ελλήνων πολιτών που μπορούν να «σηκώσουν» μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα. 

Ακόμη πιο μεγάλη συμμετοχή θα κληθούν να καταβάλλουν οι 130.000 πολίτες που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα 60.000 έως 100.000 ευρώ καθώς και οι 18.000 που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 150.000 ευρώ. 

Το μέγιστο της συμμετοχής, το 80% κατά τον υπουργό, θα μπορούσε να επιβληθεί στους 11.500 πολίτες που δηλώνουν εισόδημα από 150.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ.

Υ.Γ. Εν αναμονή του νομοσχεδίου, περισσότερες πληροφορίες μόλις έρθει το νομοσχέδιο στην Βουλή των Ελλήνων. Να δούτε τι τελικά θα φέρουν.
Εκείνοι, πάντως, που δηλώνουν 5.000 ευρώ ετησίως δεν θα πρέπει να έχουν "χαμηλή συμμετοχή", Αλλά ΚΑΜΙΑ συμμετοχή στην αγορά οποιουδήποτε φάρμακος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :