Αυτή είναι φάμπρικα... Δήμος Αθήνας: 700.000 ευρώ σε δύο χρόνια για 2500 κάδους που έχουν κάψει τα συντρόφια του Alexis


Για τους κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων, μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Πολυτεχνείο και στα Εξάρχεια, μίλησε στο «Βήμα Fm» ο αντιδήμαρχος της Αθήνας, Ανδρέας Βαρελάς, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια «έχουν καταστραφεί 2.500 κάδοι με κόστος 700.000 ευρώ για το δήμο».

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος στη συνέντευξή του «δεν έχουμε αποφασίσει αν θα πάρουμε καινούργιους κάδους, γιατί πρώτον, το απόθεμα που έχουμε ως στοκ ασφαλείας έχει εξαντληθεί και δεύτερον, είμαστε σε μια σκέψη και θα καταλήξουμε μάλλον σήμερα, στο οικοδομικό τετράγωνο Τοσίτσα - Πατησίων - Μπουμπουλίνας – Στουρνάρη να απομακρύνουμε εντελώς τους κάδους και να ενημερώσουμε τα καταστήματα για την ώρα της αποκομιδής.

«Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν καταστραφεί 2.500 κάδοι από φωτιά. Όχι μόνο στα Εξάρχεια, αλλά σε διάφορα σημεία της πόλης. Δεν είχαμε τα 2,5 τελευταία χρόνια επεισόδια μόνο στα Εξάρχεια. Ωστόσο, στα Εξάρχεια έχουμε σταθερά περίπου 25-30 κάδους κάθε βδομάδα» έκανε γνωστό στη συνέχεια ο κ. Βαρελάς.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στοκ κάδους. Περιμένουμε να παραλάβουμε μετά το Πάσχα» είπε ο αντιδήμαρχος της Αθήνας για να συμπληρώσει πως «κοστίζουν 275 ευρώ συν ΦΠΑ. Και πληρώνονται από τα δημοτικά τέλη. Ακριβώς η ζημιά από τους κατεστραμμένους κάδους είναι 700.000 ευρώ. Για κάδους που έχουν καταστραφεί από φωτιές. Όλοι οι δημότες Αθηναίων και όσοι πληρώνουν δημοτικά τέλη στην Αθήνα επιβαρύνονται. Διότι οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι ανταποδοτικές. Αν σκεφτείτε ότι το ΚΥΑΔΑ κοστίζει στον Δήμο Αθηναίων μόνο ως συγκρίσιμο μέγεθος 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, θα ήταν πολύ προτιμότερο αυτά τα 700.000 ευρώ να ενισχύσουν τις ανάγκες του». 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :