Τρεχάτε Χριστιανοί! Η κυβέρνηση δίνει 500 εκ. ευρώ για να "συντηρήσει" σαπάκια αεροπλάνα και 200 εκ ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση

Σε εξοπλιστικό πρόγραμμα, έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια, αποφάσισε να προχωρήσει αιφνιδίως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας με απευθείας ανάθεση και διακρατική συμφωνία στις ΗΠΑ (εταιρεία Lockheed Martin) τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, ηλικίας περίπου 40 ετών, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων.

Η έγκριση δόθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έπειτα από εισήγηση του Πάνου Καμμένου και με τη γραπτή έγκριση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου (ΚΥΣΕΑ), οι οποίοι επικύρωσαν ομοφώνως την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Ηδη η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολή να εκταμιευθεί η προκαταβολή ύψους 45 εκατ. δολαρίων προς τους Αμερικανούς η οποία σηματοδοτεί την τυπική έναρξη του προγράμματος.

Δεν θα μπούμε καν στην συζήτηση αν τα αεροπλάνα πετούν ακόμη στις ΗΠΑ, γιατί οι ΗΠΑ έχουν και άλλα πολλά αεροπλάνα στην διάθεση της, άρα άλλες οι ανάγκες της και άλλες οι δικές μας, απλά θα αναφέρουμε, χωρίς άλλα σχόλια.

Kόστος μονάδας το 2013: 45.000.00 δολλάρια, 
Κόστος αναβάθμισης ενός παροπλισμένου αεροπλάνου σήμερα: 500.000.000/5=100.000.000 δολλάρια! 

Τα P-3Β Orion κατασκευάζονται ακόμα από την Lockheed. Κόστος ανά μονάδα; 36 εκατομμύρια δολάρια. Οι Αμερικάνοι από την πλευρά τους τα αντικαθιστουν πλέον με τα αεροπλάνα επόμενης γενιάς P-8 Poseidon (κόστος 256-275 εκατομμύρια ανά μονάδα). Εφόσον τα δικά μας είναι παμπάλαια (35 ετών) και ήταν παροπλισμένα από το 2009, και εφόσον (ορθώς) αποφασίστηκε ότι χρειάζονται, γιατί δεν προκρίθηκε άλλη λύση όπως: (1) αγορά νέων ίδιας τεχνολογίας: με τα 500 εκοτομμύρα που εκταμιεύτηκαν μπορείτε άνετα να υπολογίσετε πόσο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε (2) την αγορά μεταχειρισμένων αλλά νεώτερων από τις ΗΠΑ εφόσον τα αποσύρουν (κατασκευής π.χ. του 2000) σε χαμηλότερη τιμή ή (3) την παραγγελία δύο νέας γενιάς... Με βάση τα στοιχεία αυτά γίνεται παραπάνω από εμφανές ότι δεν προκρίνεται το συμφέρον των ενόπλων δυνάμεων και του ελληνικού λαού.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Kαι για να σας δείξουμε πόσο καλά "εργάζεται" η κρατική μηχανή είτε με κυβέρνηση Σαμαρά είτε με κυβέρνηση Τσίπρα, ιδού: Με ισοτιμία euro - δολαρίου στο 1,29 Ή 1,32 αυτό το κόστος θα ήταν 20-25% χαμηλότερο...! Αλλά είπαμε, "λεφτά για βλακείες υπάρχουν". 

Ας είναι! Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για επικίνδυνους ψοφοδεξιούς πολιτικάντηδες που άφησαν την χώρα ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ, ενώ οι Τούρκοι παραλάμβάνουν F-35 και για εξίσου επικίνδυνους ΣΑΝΕΛίτες που σκορπούν χρήμα αφειδώς μη σκεπτόμενοι τους έρμους τους πιλότους μας που πετούν με αεροπλάνα πολλών δεκαετιών.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πιστεύει ότι η μόνη εθνική λύση είναι η άμεση επιλογή αεροσκαφών υπερσύγχρονης τεχνολογίας και με υποχρεωτική συμμετοχή της ΕΑΒ στην κατασκευή αυτών, καθώς και η συμμετοχής της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην μεταφορά τεχνογνωσίας. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση είναι εκ του πονηρού και έχει οσμή σκανδάλου.

Υ.Γ. Πλήρωσε τώρα ΕΝΦΙΑ γιατί είναι πατριωτικό σου καθήκον. Πλήρωσε γιατί έχουμε να πληρώσουμε την Lockheed...Έλαααα....

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :