Ιδού οι κρυφές συμφωνίες του Σύριζα! Νέο μνημόνιο ύψους 30-40 δις ευρώ λέει ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Ο Σύριζα, που προσπάθησε να ωραιοποιήσει το δίμηνο της αδράνειάς του, παρουσιάζοντας ως αγώνα αντίστασης, κρύβοντας το μνημονιακό του πρόσωπο, ξέχασε την παροιμία, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα!

Αφού διέγραψε, ήδη από τις πρώτες μέρες, κάθε προεκλογική του, αντιμνημονιακή "δέσμευση", σήμερα, χαμηλώνοντας τους τόνους, δεσμεύεται στους ξένους πως θα τηρήσει όλα τα μνημονιακά μέτρα Και φυσικά στο μέλλον θα κληθεί να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο... Τώρα θα είναι μόνος του με τους ΑΝΕΛ; Θα φύγουν οι μισοί του Σύριζα - σιγά που θα φύγουν - και θα έρθουν οι ψοφοδεξιοί, οι ποταμίτες και το ΠΑΣΟΚ ώστε να μοιραστεί η ευθύνη; 
Ελάχιστα νοιάζει τον λαό, από την στιγμή που εξαπατήθηκε εκ νέου από πολιτικούς απατεώνες.
Αυτό που απαιτεί ο λαός και το απαίτησε με την ΑΝΤΙμνημονιακή ψήφο του στις 25 του Ιανουαρίου, είναι να διαγραφεί το επαχθές χρέος και να τελειώσει επιτέλους το εθνοκτόνο μνημόνιο! Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και πέραν και μακρυά της λαϊκής εντολής.

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών πιστεύει πως το τρίτο πακέτο είναι απαραίτητο για τα επόμενα τρία χρόνια - Είναι βέβαιο πως Ελλάδα και οι εταίροι θα συμφωνήσουν τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει. 

Είναι τώρα η στιγμή να εξετάσουμε το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα, καθώς η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της χώρας, τονίζει μιλώντας στο Bloomberg ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Μαρσέλ Φράτσερ. Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για τα επόμενα τρία χρόνια, προσθέτει και υπολογίζει πως θα απαιτηθούν περί τα 30 με 40 δισ. ευρώ.

Ενα τρίτο πρόγραμμα θα συνοδεύεται απαραιτήτως με νέες μεταρρυθμίσεις και μέτρα, εξηγεί ο κύριος Φράτσερ, που ηγείται ενός εκ των σπουδαιότερων κέντρων οικονομικής σκέψης στην Ευρώπη. Επισημαίνει επίσης πως για να εφαρμοστούν όλες οι αλλαγές, χρειάζεται χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση.

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση είναι η χρηματοδότησή της. Όσο δεν λαμβάνει χρήματα από τους θεσμούς πιέζεται αρκετά. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η χρηματοδότηση δεν θα λύσει τα προβλήματά της. Το πιο επείγον είναι τι θα γίνει το καλοκαίρι. Είναι φανερό πως θα ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα νέο πακέτο που θα έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια και θα είναι ύψους 30-40 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :