28 Βουλευτές του Σύριζα συνιστούν να επιτρέπεται η κουκούλα! Αυτοί ξέρουν...


Οι σημερινοί... "επαναστάτες του γλυκού νερού" έχουν την απαίτηση, όταν παρανομούν, όχι μόνο να μην τους πειράζει κανείς αλλά, αντιθέτως, να τους προστατεύουν κιόλας.
"Επανάσταση" εκ του ασφαλούς, με την αστυνομία σε απόσταση ασφαλείας και από πίσω το πανεπιστημιακό άσυλο μόνον οι επαναστάτες των βορείων προαστίων μπορούσαν να σκεφτούν!

Να μπει τέλος στον νόμο που ποινικοποιεί την κουκούλα και να δοθούν εγγυήσεις όταν λαμβάνεται DNA, γράφει το defencenet.gr πως ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα, ζητούν να καταργηθεί ο νόμος 3772/2009 και η επαύξηση των ποινών που επέφερε σε πέντε συνολικά εγκλήματα προβλεπόμενα στα άρθρα 189 (διατάραξη της κοινής ειρήνης), 308Α (απρόκλητη σωματική βλάβη), 310 (βαριά σωματική βλάβη), 380 (ληστεία) και 382 (διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς) του Ποινικού Κώδικα, όταν αυτά τελούνται από άτομα με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

Τονίζουν μεταξύ άλλων ότι οι διατάξεις αυτές «αποδείχθηκαν εξόχως προβληματικές, καθώς ερμηνεύτηκαν κατά καιρούς ως κάλυψη ή αλλοίωση χαρακτηριστικών, τα γυαλιά ηλίου, τα μαντίλια, μπλούζες με κουκούλα κ.α».

Σε σχέση με το DNA οι βουλευτές ζητούν «η απόφαση για τη λήψη του γενετικού υλικού από τον ίδιο τον κατηγορούμενο να περιβάλλεται με δικαστικές εγγυήσεις ενώ ταυτόχρονα δίνεται και η δυνατότητα στον κατηγορούμενο να ορίζει τεχνικό σύμβουλο».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :