Ο Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας! Μήπως για να μας δώσει τα φώτα του για το μέλλον;


Θα θυμίσουμε λίγο από την πρόσφατη ιστορία, όταν η Βενεζουέλα αποδέσμευσε το μπολιβάρ από το δολάριο προκαλώντας υποτίμηση 69% στο νόμισμά της".

Η συνέχεια γνωστή, γνωστότατη.

Φτωχή, μεσαία ή πλούσια περιοχή αναζητούν καθημερινά αγαθά όπως λάδι, γάλα, ζάχαρη, βούτυρο, κοτόπουλο, καφέ και χαρτί υγείας. Αν ζεις εκεί έχεις τις ίδιες πιθανότητες να βρεθείς σε ατελείωτες ουρές ανθρώπων που περιμένουν ελπίζοντας κάποιο από αυτά τα αγαθά να εμφανιστεί και η πιθανότερη κατάληξη, είναι να φύγεις μετά από 4-5 ώρες με ένα ή κανένα από τα προϊόντα που προαναφέραμε. Εάν ανήκεις στην φτωχή ή την μεσαία οικονομικά τάξη δεν έχεις καμία απολύτως άλλη επιλογή από το να επαναλαμβάνεις καθημερινά αυτήν την χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εμφανίστηκε στην τηλεόραση λίγο μετά την ενεργοποίηση της νέας αγοράς συναλλαγματικών ισοτιμιών και την κατακρήμνιση του μπολιβάρ στα 170 μπολιβάρ προς το δολάριο. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε αυτήν. Αντιθέτως έκανε λόγο για τον εντοπισμό επίδοξων πραξικοπηματιών. 

Πάμε λοιπόν στην είδηση της ημέρας που λέει πως η σύσφιξη και η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Βενεζουέλας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα (31/3/2015) στο υπουργείο Εξωτερικών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Farid Fernandez.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαιτέρα φιλικό κλίμα, ο κ. Fernandez, αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και στις κοινές αξίες που συνδέουν τους δύο λαούς, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για διεύρυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Βενεζουέλας προτείνοντας συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως της γεωργίας, της ναυτιλίας, της ηλιακής ενέργειας κ.λπ.

Ο ίδιος μετέφερε στον κ. Τσακαλώτο το θετικό αίσθημα που έχει δημιουργήσει στο λαό της Βενεζουέλας η νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτελέσει μία δύναμη αλλαγής στο πολιτικό και οικονομικό ευρωπαϊκό τοπίο.
Ο κ. Τσακαλώτος, από την πλευρά του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας προς την Ελλάδα και επισήμανε ότι τα αισθήματα φιλίας είναι αμοιβαία και ισχυρά...

Όσο μένουμε στον Ελληνικό καφέ με λουκουμάκι που πιθανώς κεράσαμε τον Πρέσβη, καλώς. Παραπέρα, θυμίζουμε τον ξεχασιάρη και εμμονικό με την Βενεζουέλα και γενικότερα την λατινική Αμερική, Σύριζα, πως ο λαός ψήφισε ώστε να καταργήσουμε μνημόνια και να διώξουμε δανειστές - τοκογλύφους, αλλά δεν ψήφισε περιπέτειες τύπου Βενεζουέλας. Αες μην μπαίνουν ιδέες... 

Και μπορεί κάποιος να πει πως .. "βιαζόμαστε" αλλά κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.... 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :