Αφού έχουμε "πλεονάζοντα διαθέσιμα" στα ταμεία γιατί πάμε τις πληρωμές προς τα πίσω;


Μόλις χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκανε λόγο για "προβλήματα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία". Την ίδια ώρα, ο τέως υφυπουργός οικονομικών τής Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας υπολόγιζε τις υποχρεώσεις μας για τοκοχρεωλύσια μέχρι τον Ιούνιο σε σκάρτα είκοσι δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, χτες το πρωί βγήκε στον Αντέννα ο διοικητής τού ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης και δήλωσε ότι η καταβολή τής πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων θα γίνει στις 6 Απριλίου, αντί στις 27 Μαρτίου. Έλα, όμως, που χτες το απόγευμα τον "διόρθωσε" η αναπληρώτρια υπουργός πρόνοιας Θεανώ Φωτίου, δηλώνοντας ότι η καταβολή θα γίνει "έως τις 8 Απριλίου"! Με την ίδια δήλωσή της, η κυρία Φωτίου δίνει και μια ολιγοήμερη παράταση στην καταβολή επιδομάτων παρελθόντων ετών, πηγαίνοντάς τα "έως τις 10 Μαρτίου" αντί της προγραμματισμένης 6 Μαρτίου.

Κι ενώ ο ΟΑΕΔ στέλνει προς τα πίσω τις πληρωμές των επιδομάτων (για ποιον λόγο, άραγε;), ο ΟΔΔηΧ και ο Σκουρλέτης ζητούν από τον οργανισμό να καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος έως τις 5 Μαρτίου τα "πλεονάζοντα διαθέσιμά του", ύψους 450 εκατομμυρίων περίπου, για να τα "επενδύσει" σε ρέπος με επιτόκιο 2%. Περίεργα πράγματα... Αφού έχουμε "πλεονάζοντα διαθέσιμα", γιατί πάμε τις πληρωμές προς τα πίσω; Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :