Στις ψήφους των Μουσουλμάνων θα στηριχθεί το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ (Πασοκ - Κι.Δη.Σο. - Συριζα - Ποτάμι - ΝΔ)


Από την εφημερίδα "Εμπρός" που κυκλοφορεί.

"Το κατώφλι του νεοκλασικού κτιρίου της Βασιλίσσης Σοφίας που στεγάζει το υπουργείο Εξωτερικών, ακριβώς απέναντι από την Βουλή, πέρασε πρόσφατα ο αυτοχριζόμενος «πρόεδρος των μουσουλμάνων της Ελλάδας», Ναΐμ Ελγαντούρ.
Πρόκειται για ένα πρόσωπο που θεωρείται απεσταλμένος της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης των «Αδελφών Μουσουλμάνων» στην χώρα μας, ο οποίος πλέον δεν κρύβει τις διασυνδέσεις που έχει με την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου είναι τακτικός επισκέπτης.
Ως αντάλλαγμα ζητούν έως ότου ανεγερθεί το ισλαμικό τέμενος στο Βοτανικό, να επαναλειτουργήσει το Φετιχέ τζαμί ή «τζαμί του Πορθητή», στον χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς

Η μια εκ των συζύγων του (γιατί έχει πολλές όπως και αρκετά παιδιά στην Αίγυπτο απ’ όπου έλκει την καταγωγή του) είναι η πρώην αριστερίστρια, με μεγάλη θητεία στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, ελληνόφωνη Άννα Στάμου, που εν μία νυχτί, απαρνήθηκε τον Μπακούνιν για χάρη του Μωάμεθ!

Στην μεταμεσονύχτια συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμο διπλωματικό στέλεχος το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, του μετέφερε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόταση του άτυπου Ισλαμιστικού Συμβουλίου Ελλάδος να στηριχθεί με τις ψήφους των μουσουλμάνων που έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες, το ΠΑΣΟΚ.

Ως αντάλλαγμα ζήτησε, έως ότου ανεγερθεί το ισλαμικό τέμενος στο Βοτανικό, να επαναλειτουργήσει το Φετιχέ τζαμί ή «τζαμί του Πορθητή», που υπάρχει στον χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς και έχει κατασκευασθεί με ίδια έξοδα του Μωάμεθ του Β~.

Αντιλαμβάνεται κανείς σε επίπεδο συμβολισμού τι θα συνέβαινε αν γινόταν αποδεκτή μια τέτοια πρόταση, που θα είχε φαινομενικά τον χαρακτήρα διευκόλυνσης για τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων τουριστών.

Φυσικά, οι μόνοι που δεν θα προσεύχονταν, θα ήσαν οι τελευταίοι, αφού οι περισσότεροι ενδιαφέρονται κατά την ολιγοήμερη παραμονή τους στην χώρα μας να ξεναγηθούν στους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας.

Παράλληλα, θα δινόταν η εντύπωση στους υπόλοιπους τουρίστες ότι στην Ελλάδα ζει μια μεγάλη ισλαμική κοινότητα η οποία μάλιστα έχει και ρίζες που ανάγονται στον 16ο αιώνα.

Επίσης, η λειτουργία του συγκεκριμένου παλιού οθωμανικού τεμένους θα έδινε πολύτιμους πόντους στους Τούρκους βεζίρηδες που ανταγωνίζονται με τους Άραβες εμίρηδες για το ποιος είναι ο ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου.

Στην πραγματικότητα, θα ήταν μια πολύτιμη νίκη για την Τουρκική Ισλαμιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΙΗΗ), η οποία κρύβεται πίσω από τον Ελγαντούρ και συνδέεται άμεσα με τον νεοσουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντως, για να λέμε όλη την αλήθεια, πρόκειται για ένα παλαιότερο σχέδιο, η εφαρμογή του οποίου είχε τις ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου (Τζέφρι) Παπανδρέου.

Εμπνευστής του δεν ήταν, μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά ο μέντοράς του και νυν θανάσιμος εχθρός του, δισεκατομμυριούχος ιμάμης Φετχουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Από εκεί ελέγχει μια παγκόσμια οικονομική αυτοκρατορία με περιουσία που εκτιμάται να ξεπερνά τα 25 δισ. δολάρια.

Με αυτήν συντηρεί 500 ιδιωτικά ισλαμικά σχολεία σε 146 χώρες του κόσμου, ένα Πανεπιστήμιο (το Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη), ενώ είναι ιδιοκτήτης δύο τηλεοπτικών σταθμών (Samanyolu TV και Ebru TV), της εφημερίδας με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία (Ζaman), της Τράπεζας Asya και δύο εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της γειτονικής χώρας.

Ο Γκιουλέν, πριν ακόμη διαρραγούν οι σχέσεις του με τον Ερντογάν, είχε ζητήσει από τον έμπιστό του πρώην πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ να επαναλειτουργήσει το «Τέμενος του Πορθητή», ασκώντας σχετική πίεση στην κυβέρνηση του ούτως ή άλλως ενδοτικού Παπανδρέου.

Ο τελευταίος έδειξε πρόθυμος να ικανοποιήσει μια τέτοια απαίτηση αλλά τον πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στην αποπομπή του από την πρωθυπουργία, τον Νοέμβριο του 2011.

Τώρα, το ίδιο αίτημα, επανήλθε μέσω του Ελγαντούρ ο οποίος έχει πάρει θέση υπέρ του Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, μια ΜΚΟ, την οποία έχει ιδρύσει μαζί με την Στάμου, φέρεται να είχε χρηματοδοτηθεί αφειδώς από τον Γκιουλέν.

Μην ξεχνάμε άλλωστε τους αδελφικούς δεσμούς που διατηρούν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» με τον κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ΑΚΡ.


Περιμένει στο ακουστικό του


Το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών που δεν αιφνιδιάστηκε από την πρόταση, καθώς είχε γίνει μάρτυρας μιας ανάλογης σκηνής τον Ιούνιο του 2012, λίγο πριν τις εκλογές που οδήγησαν στον σχηματισμό κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, απέφυγε να απαντήσει, όπως ήταν και λογικό.

Εντύπωση, πάντως, στον πολυσυζητημένο πολύπειρο διπλωμάτη έκανε το ύφος που χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Ελγαντούρ.

Όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε συναδέλφους του, ο Αιγύπτιος που θεωρείται ανεπιθύμητος στην χώρα του από το καθεστώς Σίσι, μιλούσε συνεχώς ως «εκπρόσωπος του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων Μουσουλμάνων».

Και μάλιστα, όπως πρόσθεσε, του ζήτησε να υπενθυμίσει στον πολιτικό προϊστάμενό του Ευάγγελο Βενιζέλο, την δύναμη που διαθέτει στην ελεγχόμενη απ’ αυτόν Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, στα πλαίσια του παζαριού για το άνοιγμα του τζαμιού στον χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Σε παρατήρηση του παλιού πρέσβη ότι η μόνη μουσουλμανική μειονότητα που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα είναι αυτή της Δυτικής Θράκης, ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος των Μουσουλμάνων, ανταπάντησε με περίσσιο θράσος ότι «εάν δεν ήταν αυτός, οι ομόθρησκοί του θα είχαν καταλάβει την Αθήνα».

Κάτι που προκάλεσε την οργή του στελέχους που απέπεμψε, με όχι ευγενικό τρόπο, τον «πρόεδρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τάξεις των λαθρομεταναστών που ακολουθούν την θρησκεία του Αλλάχ, ελάχιστοι πλην των σουνιτών που προέρχονται από την χώρα του Νείλου και κάποιων Παλαιστινίων και Σύρων αναγνωρίζουν το αξίωμα, με το οποίο ενδύθηκε ο Ελγαντούρ.

Για παράδειγμα, οι Πακιστανοί δια του επικεφαλής τους, Τζαβέτ Ασλάμ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητούν την ιδιότητα που επικαλείται αυτός, κάνοντας λόγο «για παραλογισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο εκπρόσωπος των Μπανγκλαντεσιανών Αμπούλ Μπασάρ, που φέρεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση Jamaat-e-Islami, και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :