100.000 18ρηδες θα μείνουν εκτός εκλογικών καταλόγων! Ιδού ένας ακόμη λόγος που ο Σαμαράς έλεγε πως"δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο"


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας. 

Το ότι οι νέοι είναι πολύ κοντά στο κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών είναι πολύ γνωστό σε όλους. 
Και στον Σαμαρά!
Και η ιδέα πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα εκτοξευτούν σε περίπτωση που οι περίπου 100.000 18άρηδες που θα ψηφίσουν πρώτη φορά αλλά μαζικά την Χρυσή Αυγή, είναι μια ιδέα που αρρωσταίνει τον Σαμαρά. Έτσι μηχανεύεται τρόπους για να μείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο. Άλλοτε φυλακίζοντας τους αντιπάλους του και άλλοτε ψάχνοντας να βρει ίντριγκες.

100.000 18άρηδες λοιπόν ΔΕΝ θα ψηφίσουν σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, γιατί δεν θα προλάβουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους, για τις εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 25 Ιανουαρίου. Παράλληλα στους ισχύοντες εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 110.000 ετεροδημότες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα κατανεμηθούν σε περίπου 500 εκλογικά τμήματα. 

Η αδυναμία να ενταχθούν «νέοι» ετεροδημότες στους εκλογικούς καταλόγους για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ενδέχεται να αυξήσει το ποσοστό της αποχής, καθώς οι πολίτες, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι, δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν, αναλόγως βέβαια και των καιρικών συνθηκών.

Ενδιαφέρον έχει όμως και ένα άλλο στοιχείο.

Μετά τις εκλογές του 2012 μια έρευνα του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου είδε το φώς της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Μια έρευνα που τριγυρνάει στα μυαλά του Σαμαρά, αφού παρά τα όσα λέει για τον Σύριζα, η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνιμος φόβος του και αυτό αποδεδειγμένα!

Σύμφωνα με την έρευνα - αλλά και την δική μας προσωπική διαπίστωση - πλήρη ταύτιση με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είχαν οι νεαροί ψηφοφόροι του κόμματος στις εκλογές του 2012.

Μάλιστα, η ταύτισή τους ξεπερνά όλα τα άλλα κόμματα ως προς την ταύτιση ψηφοφόρων και κόμματος. 

Οι νέοι, αποδέχονται πλήρως τον αυτοπροσδιορισμό της Χρυσής Αυγής ως «εθνικιστικού κόμματος», απορρίπτοντας ως «απεχθείς» τους χαρακτηρισμούς «φασίστες» ή «νεοναζί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, που δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας, και που γνώριζε ο Σαμαράς, για τους νεαρούς ψηφοφόρους της, η ΧΑ είναι ένα πατριωτικό – εθνικιστικό κόμμα που «βάζει τους Έλληνες πάνω απ” όλους και όλα». Η σχεδόν απόλυτη ταύτιση με την εθνικιστική ιδεολογία του κόμματος εκφράζεται μέσα από την υπερηφάνεια που αισθάνονται ως Ελληνες και η οποία απορρέει από την υπεροχή των Ελλήνων έναντι όλων των άλλων λαών σε ιστορικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Τα παραπάνω στοιχεία, για την ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση της Χρυσής Αυγής και τη σχέση της με τη νεολαία αποτελούν μέρος της έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος MYPLACE σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Η ποσοτική έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2013 και περιελάμβανε 1.200 ερωτηματολόγια σε νέους ηλικίας 16 – 25 ετών στην περιοχή της Αττικής. 

Καταλάβατε τώρα το νόημα των λέξεων του Σαμαρά όταν έλεγε: "Εκλογές στις 25 του Ιανουρίου. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο!" 

Εμείς του λέμε πως έχει ο καιρός γυρίσματα...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :