Γολγοθάς λόγω ασυνεννοησίας Ιταλικών και Ελληνικών αρχών και για τους διασωθέντες στο Spirit of Piraeus - δεν «έπιασε» στο ΠρίντεζιΧωρίς τέλος είναι τα βάσανα των 49 διασωθέντων του Norman Atlantic που βρίσκονται επάνω στο φορτηγό Spirit of Piraeus, καθώς αποδείχθηκε αδύνατη η αποβίβασή τους στο λιμάνι του Πρίντεζι, λόγω της... επιχείρησης διάσωσής τους.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, για να προσεγγίσει με ασφάλεια το φορτηγό στο λιμάνι απαιτούνται ρυμουλκά, αλλά αυτά πλην ενός είναι δεσμευμένα στην επιχείρηση, στο σημείο όπου βρίσκεται το οχηματαγωγό.

Το μοναδικό που είχε απομείνει δεν μπόρεσε να φέρει με ασφάλεια το Spirit of Piraeus στο λιμάνι και έτσι αποφασίστηκε να αλλάξει προορισμό.

Πλέον, οι διασωθέντες που μεταφέρει θα αποβιβαστούν στο Μπάρι, περίπου 60 ναυτικά μίλια μακρύτερα, στα βορειοδυτικά. Η άφιξή τους υπολογίζεται για τις 06.30, μισή ώρα μετά την αρχική εκτίμηση. Μεταξύ τους είναι και 25 Ελληνες, οι παρακάτω:
Πατούνας Νίκος
Πατούνα Αλεξάνδρα
Πατούνας Γιάννης
Βραβορίτη Ματίνα
Τουζλούδης Γεώργιος
Νάνος Βασίλης
Τσαντακίδης Φώτιος
Θεοδωρίδης Αντώνιος
Κενανίδης Μάκης
Τσούκης Ευάγγελος
Νατσιοπούλου Ευαγγελία
Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος
Καλογεράκης Ιωάννης
Μαυραγάνης Βασίλειος
Σταμπολίτης Σωτήριος
Κωνσταντινίδης Ιωάννης
Ευτηριάδης Νικόλαος
Μέσκας Μιχαήλ
Κωνσταντινίδης Λεωνίδας
Σούφης Παναγιώτης
Τσόνας Αθανάσιος
Τσόνας Δημήτριος
Τσόνας Σεβαστιανός
Μάμιλλος Πετράκης
Φερμαντζής Αθανάσιος

Οι ελληνικές προξενικές Αρχές θα αναγκαστούν να αλλάξουν τους σχεδιασμούς τους καθώς είχαν κλείσει, σε συνεργασία με τους Ιταλούς, καταλύματα σε δύο ξενοδοχεία του Πρίντεζι για τους Έλληνες, ενώ ένα C-130 έχει προσγειωθεί στο κοντινό Λέτσε περιμένοντας να τους μεταφέρει πίσω στην Ελλάδα.

Όταν ο Μ. Βαρβιτσιώτης δείχνει στους Ιταλούς πόσο μικρός και ασήμαντος είναι, για τη θέση που κατέχει απλά τους ευχαριστεί και ασχολείται με την εκλογή του ΠτΔ αδιαφορώντας για την συνεχή ταλαιπωρία του κόσμου! Να δείτε όμως πως θα τον ευχαριστήσουν όσοι ταλαιπωρούνται δίχως τέλος. 

Δείτε εδώ και σχετική μας ανάρτηση: http://xryshaygh.blogspot.gr/2014/12/blog-post_126.html
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :