Ο λόγος μου, (της Μίκας Ιατρίδη) συμβόλαιο! ΚΑΜΜΕΝΕ, αυτή είναι η μοίρα όσων επιλέγουν να εντάξουν υποψήφιους, στα ψηφοδέλτια τους, μέσω της χρυσής ευκαιρίας!

Την απόφασή της να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Δήμα ανακοίνωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία και στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η κ. Ιατρίδη η οποία είχε εκλεγεί βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επισημαίνει ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού λέγοντας «όχι στην πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα».

Στην ενδιαφέρουσα ανακοίνωσή της, ειδικά στο σημείο όπου λέει "να βγούμε χωρίς ατυχήματα..." προφανώς εννοεί να μην χτυπήσουμε, αλλιώς είναι μακρά νυχτωμένη, γιατί εδώ, λόγω της πολιτικής που θα στηρίξει, το πως θα φανεί στην πορεία, έχουμε δυστυχήματα και 7000+ νεκρούς!!! 

Η Μίκα Ιατρίδη αναφέρει: «Στην πολιτική μου πορεία όλες τις πολιτικές αποφάσεις μου τις έλαβα με βάση αυτό που θεωρούσα ότι είναι το καλύτερο για την πατρίδα μου. Τις αποφάσεις αυτές τις έλαβα χωρίς να δεσμεύομαι από καμία κομματική ηγεσία, χωρίς να έχω καμία απολύτως εξάρτηση. 'Αλλωστε, οι πράξεις μιλούν από μόνες τους. Τις αποφάσεις αυτές τις έλαβα έχοντας στο μυαλό μου τους Δωδεκανήσιους και τις Δωδεκανήσιες, τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται, με στηρίζουν και με στέλνουν να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή. Μίλησα τις τελευταίες μέρες με πολλούς συμπατριώτες μου στη Ρόδο, με κατοίκους της Δωδεκανήσου, με εκπροσώπους των εμπόρων, με φορείς του τουρισμού, με πολίτες που εργάζονται στους συγκεκριμένους κλάδους. 'Ακουσα τους προβληματισμούς τους για την οικονομία, τον τουρισμό, το μέλλον μας. Το μήνυμα τους ήταν ξεκάθαρο. Λένε «όχι» στην πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα. Ειδικά όταν το εισόδημα και οι ανάγκες των συμπολιτών μου εξαρτώνται από το σταθερό πολιτικό κλίμα των επόμενων 2-3 μηνών. Είναι η εποχή που καταγράφονται από το εξωτερικό οι τάσεις για την θερινή τουριστική περίοδο.

Ακούω και υπηρετώ τον ελληνικό λαό και τον λαό της Δωδεκανήσου και δεν μπορώ να ταχθώ απέναντι στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα τους. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να μεταφερθεί το μήνυμα τους και στη Βουλή των Ελλήνων. Την Κυριακή ο κ. Πρωθυπουργός πήρε μια πρωτοβουλία, η οποία προφανώς και αλλάζει τις συνθήκες με τις οποίες έγινε η πρώτη ψηφοφορία.

Με την πρωτοβουλία αυτή, κατά την άποψη μου, εξασφαλίζεται μια συναινετική διαδικασία, ενώ η προκήρυξη των εκλογών για το τέλος του 2015, θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να μας κρίνουν με βάση αυτά που θα έχουν πραγματικά συμβεί.

Έχω εναντιωθεί, και με έντονο τρόπο, στην ασκούμενη πολιτική. Και πράγματι είχα πει ότι δεν προτίθεμαι να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Υποστήριζα και υποστηρίζω ότι πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική και ακράδαντα πιστεύω ότι πρέπει να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις με δανειστές και εταίρους, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

Πρέπει να φύγουμε, χωρίς ατυχήματα, από την μέγγενη της λιτότητας και της ύφεσης που γέννησαν οι έντονα αντιαναπτυξιακές πολιτικές της τρόικας. Θεωρώ ότι η πρόταση για την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή, η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι εκλογές προς στο τέλος του 2015 είναι η καλύτερη λύση για την παρούσα περίοδο.

Για αυτούς τους λόγους, θα είμαι υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία. Και θα το κάνω από τη δεύτερη ψηφοφορία, γιατί μέσα στο ζοφερό κλίμα που έχουν στήσει ορισμένοι, εγώ θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Γιατί την ηθική και τις αξίες μου, εγώ δεν τις παζαρεύω.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της απόφασης μου και έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Έχω απολογηθεί ήδη στον εαυτό μου και είμαι έτοιμη να απολογηθώ και στους συμπατριώτες μου».

Μίκα Ιατρίδη, που να ήξερες πως θα γινόσουν άλλη... "Δεν ήμουν ποτέ από αυτούς που άλλα λένε και άλλα ψηφίζουν! ΟΧΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης".

Αηδία και έμετος ! Πόση σαπίλα, Θεέ μου ! Πόσο εύκολα ξεχνάνε τις «αντιμνημονιακές κορώνες» και γίνονται «υπεύθυνες φωνές για Πρετεντέρηδες, Τράγκες, Θέμους και λοιπά φερέφωνα των διαπλεκομένων.

Έτσι, όμως, δεν μείναμε, λόγω κοτζαμπάσηδων, σκλάβοι των Τούρκων 400-500 χρόνια ; Έτσι, αυτά τα τότε πολιτικά τζάκια της Ελλάδας δεν κρατούσαν «υπεύθυνη στάση» απέναντι στο Σουλτάνο ; Ξεφτιλίζουν και τον πατριωτισμό, και την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο και κάθε ηθική έννοια.

Αξιολύπητοι, μοιραίοι και συνυπεύθυνοι στο αίμα των Ελλήνων που θα συνεχίζει να χύνεται, συνυπεύθυνοι στη σιωπηλή γενοκτονία που συντελείται από το 2010 και μετά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :