"ΈΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ" λένε για τους Γερμανούς εργάτες...


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Μια κρίση, που την κρύβουν καλά, ζει η Γερμανία, που ζει τον λαό της με επιδόματα. Χρήματα που εισπράττουν τοκογλυφικά, δανειζόμενοι με 1% από την ΕΚΤ και δανείζοντας τις χώρες του Νότου με 4,75%.

Την ίδια ώρα, ως απάντηση στην άνοδο ενός νέου κινήματος που αντιτίθεται στην εισροή μουσουλμάνων μεταναστών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως η μετανάστευση είναι καλή για την Γερμανία και πως όλοι έχουν να κερδίσουν απ' αυτή.

Όμως την αλήθεια την λένε ΠΑΝΤΑ οι αριθμοί.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στη Γερμανία, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τη Συρία, υπερδιπλασιάσθηκε φέτος φθάνοντας περίπου τις 200.000 ενώ η καθαρή μετανάστευση από τις χώρες της Ευρώπης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δύο δεκαετίες.

Πολλοί Γερμανοί ανησυχούν για τα σχετικά κόστη, αφού οι περισσότεροι μετανάστες ζουν από τα κρατικά επιδόματα καθώς και για το ότι οι πρόσφυγες τους παίρνουν τις δουλειές και αυτό κάνει την ατμόσφαιρα εκρηκτική.

Την ίδια ώρα πολλοί Γερμανοί που έχουν αρχίσει να μην βρίσκουν ικανοποιητική εργασία ή συνθήκες ικανές για να ζήσουν αξιοπρεπώς μεταναστεύουν κυρίως στην Νορβηγία και στην Ελβετία, όπου και εκεί οι λαοί αντιλαμβάνονται πως "οι ξένοι τους παίρνουν τις δουλειές" και κάθε τόσο κάνουν δημοψηφίσματα με τίτλο: "ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ" ζητώντας να μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των ξένων εργατών.

Και αυτό δεν είναι πλάκα...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :