Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας Πρωθυπουργός που εκβίαζε τον λαό τουΓράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Θλιβερή η εικόνα του φερόμενου ως πρωθυπουργού να τάζει υπουργεία και υφυπουργεία σε όσους τον βοηθήσουν να παραμείνει πρωθυπουργός για λίγους μήνες ακόμα, ώστε να καταστρέψει ότι έχει απομείνει όρθιο.

Η εμφάνιση του επιβεβαιώνει τις πληροφορίες πως βρίσκεται σε κακό χάλι μέσα στο Μαξίμου. 
Είναι πλέον εμφανές πως αδυνατεί να λάβει αποφάσεις, όχι για τη χώρα, αλλά για να βγει από τα προσωπικά του αδιέξοδα. 

Οι επιχειρηματίες - εργολάβοι - καναλάρχες που τον βοήθησαν στο παρελθόν τον εγκαταλείπουν γνωρίζοντας ότι πλέον δεν μπορεί σε τίποτα να τους είναι χρήσιμος. Τα υπαλληλάκια των τραπεζιτών αναζητούν έντρομα το Plan B της προσωπικής τους διάσωσης. 

Οι ξένοι εντολείς του, τον αφήνουν να γρεμοτσακιστεί από τον πρωθυπουργικό θώκο έχοντας ήδη κάνει συμφωνίες με τον Τσίπρα.
Νόμιζε ότι δίνοντας γη και ύδωρ θα επιτύγχανε να κρατηθεί, να γαντζωθεί στην εξουσία. Αυτό του έλεγε άλλωστε το ανεπαρκές προσωπικό των συνεργατών που τον πλαισιώνουν.

Ξεχνά ότι αποτέλεσε μόνο μία χρυσή εφεδρεία των εχθρών του λαού, των ντόπιων και διεθνών συμφερόντων και τίποτα παραπάνω. Ότι χωρίς την κρίση, αυτός ο ανεύθυνος πολιτικός άνδρας, ο εξ αντανακλάσεως "πατριώτης", ο παρ' ολίγο "θα σκίσω τα μνημόνια" θα βρισκόταν στα αζήτητα.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκνευρίστηκε δυο τρεις φορές στην στημένη συνέντευξη στην Νέριτ, δείγμα της κακής του διάθεσης.

Αυτή η πρωτοχρονιά θα είναι "μαύρη" για τον ίδιο, όπως μαύρα ήταν και τα Χριστούγεννα για τους Έλληνες που γιόρτασαν σε άδειο από τρόφιμα τραπέζι. 

Η χρονιά τελειώνει με τον Σαμαρά να αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά που θα κατατάξει τον ίδιο και τη θλιβερή κλίκα που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και το δυστύχημα γιαυτόν είναι πως τώρα δεν μπορεί να αποστατήσει. Τώρα δεν γίνεται ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Τώρα ΠΕΦΤΕΙ. Και πέφτει άγαρμπα.

Στα τσακίδια κύριε Σαμαρά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :