Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με πιθανή κατάληξη κάποιον μήνα του Φθινοπώρου θα εξαγγείλει ο Σαμαράς μέσω του διαγγέλματος του.Μην ξεχνάμε! Έχει υποσχεθεί στα κοράκια για το 2015, 22δις
Φεβρουάριο-Μάρτιο 2,1 δισεκατομμύρια στο ΔΝΤ και 1,9 δισ. ευρώ για τόκους
Ιούνιο του 2015 πρέπει να πληρώσει 2,62 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ιούλιο πρέπει να πληρώσει 5,12 δισεκατομμύρια
Αύγουστο πρέπει να βρει άλλα 3,69 δισ. ευρώ!

Στο νέο διάγγελμα που ο Σαμαράς σχεδιάζει να απευθύνει το Σαββατοκύριακο, οι πληροφορίες τον θέλουν να ορίζει μήνα εκλογών μέσα στο 2015, πρόταση που αρνείτο κατηγορηματικά μέχρι πρότινος, με το επιχείρημα ότι θα μπει η χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Υπάρχει επίσης η σκέψη να προτείνει, στα πλαίσια της Συνταγματικης Αναθεώρησης που εξήγγειλε την προηγούμενη Κυριακή, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση του ορίου του 3 % για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή. Η πρόταση φιλοδοξεί να δελεάσει τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ.

Η τελική διατύπωση των προτάσεων αλλά και ο τόνος του διαγγέλματος θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των «διερευνητικών» επαφών με τους βουλευτές υπό πίεση, που θα συνεχιστούν σήμερα Παρασκευή αλλά και αύριο. Αν δείξουν ότι πείθονται αρκετοί βουλευτές, θα επιχειρηθεί να ανοίξει η «βεντάλια» των πολιτικών υποσχέσεων- ώστε να μπορέσουν οι βουλευτές να δικαιολογήσουν την αλλαγή της στάσης τους- όπως πχ να έρθει πιο κοντά η ημερομηνία των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση κ. Σαμαράς θα επαναλάβει σε δραματικό τόνο τις προειδοποιήσεις στους βουλευτές για τον κίνδυνο ..εθνικής περιπέτειας, αν γίνουν εκλογές. 
Αν είναι δυνατόν να αποκαλεί ο πρωθυπουργός της χώρας ως "εθνικό κίνδυνο" τις εκλογές!

Στο Μέγαρο Μαξίμου διατηρούν ελάχιστες ελπίδες ότι θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τους 180 ψήφους, μετά τα χαμηλά αποτελέσματα των δύο προηγούμενων ψηφοφοριών. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :