ΔΕΝ θα αφήσει ο Σαμαράς να τον ρίξει η Βουλή!


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

ΔΕΝ θα αφήσει ο Σαμαράς να τον ρίξει η Βουλή, γιατί γνωρίζει πως όποιος έπεσε από την Βουλή εξαφανίστηκε από το πολιτικό σκηνικό και ταυτόχρονα πήγε στις πίσω σελίδες της ιστορίας του τόπου, ως μια αποτυχημένη και θλιβερή παρένθεση.
Όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, αυτό θα συμβεί και με τον Σαμαρά τη Δευτέρα 29-12-2014 και ώρα 1 μμ, όταν και θα έχει περατωθεί η τρίτη ψηφοφορία για εκλογή του ΠτΔ.

Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας (άρθρο 32) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από τη Βουλή με ονομαστική (δηλαδή φανερή) ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση που συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Βουλής έναν τουλάχιστον μήνα πριν λήξει η θητεία του απερχομένου Προέδρου. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας διεξάγεται είτε σε μία είτε σε δύο φάσεις ανάμεσα στις οποίες μεσολαβούν υποχρεωτικά βουλευτικές εκλογές. Πρώτη φάση της διαδικασίας (άρθρο 32 παρ. 3) Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τρεις επί μέρους ψηφοφορίες: 
 * ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – 200 ΨΗΦΟΙ στην πρώτη ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών 
 * ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ- 200 ΨΗΦΟΙ εάν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μετά από πέντε ημέρες και απαιτείται η ίδια πλειοψηφία 
 * ΤΡΙΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ- 180 ΨΗΦΟΙ εάν και πάλι δεν συγκεντρωθεί η απαιτουμένη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μετά από πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος Δημοκρατίας εκείνος που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών Εάν αποβεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία, τότε η Βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα μέρες και προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη νέας Βουλής. 

Δεύτερη φάση της διαδικασίας (άρθρο 32 παρ. 4) Η δεύτερη φάση της διαδικασίας διεξάγεται από τη νέα Βουλή αμέσως μετά τη συγκρότησή της σε σώμα και περιλαμβάνει άλλες τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες: 
 * ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ- 180 ΨΗΦΟΙ κατά την πρώτη ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών 
 * ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ- 151 ΨΗΦΟΙ εάν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών 
 * ΤΡΙΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ εάν δεν επιτευχθεί ούτε και αυτή η πλειοψηφία τότε μετά από πέντε ημέρες, διεξάγεται η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν, κατά την οποία εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους.

Πολλοί αναρωτιούνται αν θα αφήσει ο κ. Σαμαράς να συμβεί αυτό ή θα προκηρύξει άμεσα εκλογές, ΠΡΙΝ την διαδικασία, σκαρφίζοντας κάποιο τέχνασμα στις δηλώσεις του μέσα στο Σ/Κ, αφού δεν γίνεται να διακοπεί η τρίτη ψηφοφορία.

Αυτές τις ώρες κυκλοφορεί το σενάριο, πως δεν θα κάνει τρίτη διαδικασία, όμως αυτό δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα, το οποίο επιβάλει τρεις ψηφοφορίες. Τα καραγκιοζιλίκια του έπρεπε να τα κάνει πριν την έναρξη των ψηφοφοριών για ΠτΔ.

Αν αντιθέτως γίνει αυτό τώρα, μεταξύ δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας, τότε θα έχουμε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος, στην οποία θα πρέπει να συναινέσει και ο νυν ΠτΔ ο οποίος και θα υπογράψει το σχετικό ΠΔ. Θα μου πείτε, τόσα και τόσα έχουν γίνει, θα φοβηθεί αυτό το πταίσμα; Και θα σας πω πως έχετε δίκιο...

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΛΗ και οι ψήφοι των Χρυσαυγιτών που τόσο επιθυμεί αλλά δεν του προσφέρονται - γιαυτό και έχει διαρρεύσει τις φήμες - ρίχνουν τον Σαμαρά από την εξουσία, αφού η αμφισβήτηση εντέλει είναι συνολική! ΚΑΙ στο πρόσωπο του κ. Δήμα, αλλά ΚΑΙ στο πρόσωπο του ίδιου.

Υπάρχει φυσικά η περίπτωση να παραιτηθεί ο υποψήφιος Σ. Δήμας στην τρίτη ψηφοφορία, αλλά τότε η Βουλή είναι και πάλι υποχρεωμένη να συνεδριάσει και να πιστοποιήσει ότι δεν εκλέχτηκε νέος ΠτΔ, οπότε θα διαλυθεί και πάλι η Βουλή, όπως ακριβώς θα συμβεί και στην περίπτωση μη εκλογής.

Την λύση που μελετά ο μαρξιστής σύμβουλος, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και η υπόλοιπη παρέα του Σαμαρά είναι να προτείνει στο διάγγελμα πράγματα τα οποία δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί ο Τσίπρας και αν τα αποδεχθεί τότε να φορτωθεί εκείνος πλήρως τις εκλογές και ο Σαμαράς να εμφανιστεί ως... "συναινετικός"

Έτσι θα αποφύγει, αφενός την πολιτική εξαφάνιση, αφετέρου την εκτίναξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στα ύψη.

Ο Σαμαράς ποντάρει ακόμη πως έτσι θα είναι πρόεδρος της ΝΔ, αφού δεν θα προλάβει να κινηθεί καμία διαδικασία εσωκομματικής ανατροπής του μεσούσης όλης αυτής της διαδικασίας, αφετέρου θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει των εξελίξεων και να επιβάλει τους δικούς του πολιτικούς όρους που θα τον κρατήσουν στην πολιτική ζωή, γιαυτό τον λόγο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατό ρόλο ώστε να μείνει πολιτικά ζωντανός. 

Ελάχιστος χρόνος έμεινε. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα... 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :