Ξεβράκωμα των εγχώριων παπαγάλων! Ερευνα για τον Τόμσεν από το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ για τυχόν (;;;) ευθύνες του στην Ελλάδα!


Ο επί σειρά ετών επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα. Πολ Τόμσεν, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας που διεξάγει το ΔΝΤ, για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας και άλλων χωρών, από το 2010 έως σήμερα.
Αντικείμενο της έρευνας είναι ο εντοπισμός τυχόν λαθών, παραλείψεων και πολιτικών συμβιβασμών του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης.

Την έκθεση συντάσσει αυτή την περίοδο το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης και στο πλαίσιο της έρευνας, ο Πολ Τόμσεν αναμένεται να κληθεί το προσεχές διάστημα, ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γραφείου. Για τις αποφάσεις του θα ερωτηθούν και στελέχη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου.

Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ έχει ήδη δείξει ότι δεν θα χαριστεί στην ηγεσία του Ταμείου. Σε έκθεση του περασμένου Οκτωβρίου για την αντίδραση του ΔΝΤ στην κρίση του 2008 εξαπέλυσε τα πρώτα «τροχιοδεικτικά πυρά», γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία ακόμα και της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ενδεικτική των προθέσεων του Ανεξάρτητου Γραφείου είναι η σαφής διαφοροποίησή του από την έκθεση αξιολόγησης που είχε καταρτίσει το κλιμάκιο του ΔΝΤ τον Μάιο του 2013 για την αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος της Ελλάδας και η οποία ήταν μάλλον επιεικής για τα στελέχη του Ταμείου.

Η έρευνα αναμένεται να καταδείξει τις ευθύνες του τέως γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, και του πρώην διευθυντή Ευρωπαϊκού Τομέα, Μάρεκ Μπέλκα, που σύμφωνα με τότε στελέχη του οργανισμού υπαναχώρησαν στις ευρωπαϊκές πιέσεις κατά τη συνομολόγηση του πρώτου ελληνικού προγράμματος.

Θέλετε σχόλιο για την είδηση; Ε, λοιπόν δείτε την διαφορά μας!  Ακόμα και τα ανελέητα κοράκια της ΝΤΠ έχουν μια ανεξάρτητη αρχή για έλεγχο-έρευνα, διαφάνεια και απονομή ευθυνών!!

Εμείς εντό στο Μπανανιστάν ας παίξουμε με τα καθρεπτάκια που μας μοιράζει το σύστημα και η Τρόικα μέσω της Ελληνικής puppet κυβέρνησης για την εκλογή ΠτΔ με βουλευτές στη φυλακή και κατευθυνόμενα ΜΜΕ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :