4 ΠΑΣΟΚ θα κατέβουν σε αυτές τις εκλογές!


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Το κλεφτοπασόκ ήταν ένα από τα κόμματα της μεταπολίτευσης, που μαζί με την ψοφοδεξιά, για σαράντα ολόκληρα χρόνια κατάφερε να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με ψεύδη του Ανδρέα Παπανδρέου, που μεταξύ άλλων έκανε και τον Σ. Μπούκουρα... Εθνικιστή! 
Μην το ξεχνάμε το σύνθημα: "Η Ελλάδα στους Έλληνες", έλεγε ο αρχιψεύταρος - θεός σχωρέσ'τον, εμείς όχι- για να καρπωθεί τις ψήφους του Ελληνικού λαού! 

Από το 2010 το ήδη δεξιό ΠΑΣΟΚ, έγινε ακόμα δεξιότερο, Θατσερικό, και εξαϋλώθηκε, και σήμερα, ενόψει των επερχόμενων πρόωρων εκλογών έχουμε τέσσερα (4) ΠΑΣΟΚ, που θα κριθούν από το εκλογικό σώμα.

1. Το δεξιό, νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ.....Αυτό είναι το ορίτζιναλ ΠΑΣΟΚ, του Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος έχει και την σφραγίδα. Άλλοτε το μετονομάζουν σε Ελιά, άλλοτε σε Δη.Παρ. όπου υπάρχει μεροκάματο, τι να κάνεις!

Αυτό το ΠΑΣΟΚ, όσο και αν το ψάξεις δεν έχει καμία διαφορά από την ΝΔ. 

Πιστεύει στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην απόλυτη κυριαρχία της "αγοράς" στην κοινωνία, δεν βρίσκει το λόγο να υπάρχει κοινωνικό κράτος. Αυτό το ΠΑΣΟΚ, είναι πιο δεξιό από το Συντηρητικό κόμμα της Θάτσερ, τότε στην Βρετανία. Γουστάρει νέα μνημόνια, χαράτσια, κατασχέσεις!

2. Το ακροδεξιό, Σημητικό ΠΑΣΟΚ..... Αυ.τό είναι το "Ποτάμι". Είναι το κόμμα του ανιψιού του Σημίτη και παπαδοπαίδι του Μπόμπολα, Σταύρου Θεοδωράκη, με όλους τους σημιτικούς μέσα. Και όταν λέμε Σημιτικούς δεν εννοούμε αυτούς που ήταν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτούς που ήταν μέχρι και στον τότε Συνασπισμό, που μίλαγαν για ανάγκη σύμπλευσης της ανανεωτικής αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, η παρουσία στο κόμμα των Λυκούδη, του υιού Κύρκου, κτλ. Είναι, εννοείται μνημονιακό, αγχώνεται με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.

3. Το... "προδοτικό" ΠΑΣΟΚ..... Αυτό είναι το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι το κόμμα που - όχι μόνο σήμερα - πιστεύει στην ανάγκη της πλήρους υποταγής της χώρας στους δανειστές, είναι το ΠΑΣΟΚ, που σκλάβωσε την χώρα το 2010 στους δανειστές. Είναι το ΠΑΣΟΚ, που με φόντο το Καστελόριζο εκχωρούσε την εθνική μας κυριαρχία στο αμερικανοκίνητο ΔΝΤ, και στην Μερκελική Ε.Ε. Που και σήμερα, κάνει κριτική στο δεξιό και νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, στην γραμμή της μη συνεπής τήρησης των μνημονιακών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει το ίδιο. Ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται, όπως λέει, να φέρει το "νέο". Το μόνο "νέο" που μπορεί να φέρει, είναι μάλλον η καθιέρωση της αντίληψης ότι θα κυβερνιόμαστε από εδώ και πέρα πάντα από έξω, με mail...

4. Το νέο κλεφτο Πασόκ, ο Σύριζα που έχει μαζέψει όλο το παλιό κλεφτοπασόκ, τους συνδικαλιστές, τους κλέφτες και τους λωποδύτες και πορεύεται να γίνει κάτι μεταξύ των άλλων τριών! Αλλιώς ξεκίνησε και χρόνο στον χρόνο, μέρα στην μέρα αλλάζει προς το δραματικότερο. Σε σημείο που ο περισσότερος κόσμος που τον παρακολουθεί να ξέρει άλλες θέσεις από τις θέσεις που έχει σήμερα ο ίδιος ο Σύριζα. Όσοι τον ψηφίσουν μετά θα πέφτουν από τα μπαλκόνια... 

Και φυσικά, αυτό που συνδέει και τα τέσσερα ΠΑΣΟΚ, πέραν των μνημονίων, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής κλπ είναι και η λατρεία που έχουν στον όρο....."ΜΙΖΑ"!

Εμείς τα λέμε. Μην μας πείτε μετά "μα και μου"... Να ξηγιόμαστε...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :