Θαύμα Χριστιανοί! Οι δημοσιογράφοι που έκαναν μούγκα 15 μήνες τώρα στις διώξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τώρα καταγγέλουν "εκφοβισμό"


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

H επιστολή των 31 δημοσιογράφων και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ...

Το (αριστερό) Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί απαράδεκτη και καταδικαστέα κάθε απόπειρα εμπλοκής δημοσιογράφων σε πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια, ιδιαίτερα στις...
κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα.
Η ΕΣΗΕΑ στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων δημοσιογράφων του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, που τις τελευταίες ώρες βιώνουν απαράδεκτες και απαξιωτικές πρακτικές και τις οποίες καταγγέλλουν με την παρακάτω δήλωσή τους:

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Τα τελευταία 24ωρα βουλευτές επιχειρούν να εμπλέξουν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στα όποια πολιτικά ή προσωπικά τους παιχνίδια. Αυτό που βιώνουμε είναι μέλη του Κοινοβουλίου, να διαψεύδουν με νεότερες δηλώσεις τους, όλα όσα νωρίτερα είχαν πει απαντώντας σε ερωτήσεις μας, τόσο στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, όσο και σε διαδρόμους της Βουλής. Θεωρούμε αυτή την πρακτική απαράδεκτη, απαξιωτική και υπονομευτική για την εργασία μας. 
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί τον εκφοβισμό μας.
Αντώνης Αντωνόπουλος
Γιάννης Απέργης
Έλενα Βαρίνου
Κατερίνα Βλαχοδήμου
Πηνελόπη Γκάλιου
Λευτέρης Γαλανός
Αντώνης Γαλανόπουλος
Αλέξανδρος Διαμάντης
Μαριτίνα Ζαφειριάδου
Αθηνά Ζύμαρη
Νατάσσα Θωμά
Χάρης Ιωάννου
Αγγελική Καραγεώργου
Κώστας Κωνσταντόπουλος
Ειρήνη Κωστάκη
Γιώργος Λυκουρέντζος
Ανδρέας Μακρίδης
Χρήστος Μπόκας
Γιώργος Μπουρδάρας
Όλγα Παναγιωτίδου
Κώστας Παπαγιάννης
Αντιγόνη Πανέλλη
Γιώργος Πίκουλας
Δημήτρης Ράντος
Λάμπρος Σταυρόπουλος
Παναγιώτης Τζαννετάτος
Ευαγγελία Τσικρίκα
Δημήτρης Τάκης
Νίκος Τσιμπίδας
Γιώργος Χατζηδημητρίου
Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου».

Θα θυμόμαστε για πάντα την ευθιξία σας που σας τιμά σε αυτή την φάση των εξελίξεων. 
Είναι μια ευθυξία όμως, που απουσίασε προκλητικά κατά την διαρκεια των πολύμηνων παράνομων και αντισυνταγματικών διώξεων κατά ενός νομίμου κοινοβουλευτικού κόμματος, εκλεγμένου από τον λαό. 

Αντιθέτως, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα αφεντικά σας, πολλές φορές υπερβάλλατε εαυτόν σε κακοήθεια και χαρακτηρισμούς και μάλιστα ΠΡΙΝ γίνει η δίκη και αποδειχθεί οτιδήποτε, προδικάζοντας και αποφασίζοντας, παρουσιάζοντας ΠΛΑΣΤΑ στοιχεία και αναξιόπιστους "μάρτυρες" στην κοινωνία, σπιλώνοντας έτσι ανθρώπους έντιμους και αγωνιστές.

Ευχόμαστε να κρατήσει η ευθιξία για όλον τον υπόλοιπο (προεκλογικό έστω) καιρό, από εδώ και πέρα, αν και η ευχή αυτή ακούγεται μάλλον ρομαντική και πολλοί θα χαμογελάσουν διαβάζοντας την... Και φυσικά ούτε λόγο δεν κάνουμε για "δεοντολογία"... Γιατί δεν υπάρχει!

Η αλήθεια είναι πως η δημοσιογραφία έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα και την ευθύνη την έχει το σύνολο των δημοσιογράφων. Είτε γιατί συμμετέχουν, συναγελάζονται, τρώνε και πίνουν με την εξουσία, είτε σιωπούν καταντώντας την ενημέρωση στο σύνολό της, κομματικοποιημένη και δοτή, κατευθυνόμενη από επιχειρηματικά, κομματικά και άλλα συμφέροντα, διάφορα από τα συμφέροντα του λαού που ζητάει αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς χρωματισμούς και υστερίες.

Και είπαμε, ούτε λόγος για την περίφημη "δημιοσιογραφική" δεοντολογία...

Υ.Γ. Ας συμπεριλάβει την επόμενη φορά η ΕΣΗΕΑ στις ανησυχίες της περί δεοντολογίας και τα δυσώδη «ρεπορτάζ» συγκεκριμένων-γνωστών δημοσιογράφων ΚΑΤΑ της Χρυσής Αυγής...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :