142 δις ευρώ ισχυρίζεται οτι εχει δώσει το EFSF στην Ελλάδα! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε τη χορήγηση τεχνικής παράτασης δύο μηνών στο 2ο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, το οποίο και χρηματοδοτείται από τον ίδιο τον EFSF. Το πρόγραμμα του EFSF θα εκπνεύσει πλέον στις 28 Φεβρουαρίου 2015, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2014. Ως αποτέλεσμα, η εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 1,8 δις ευρώ θα μπορεί να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο θα εξαρτάται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της τελευταίας αναθεώρησης του προγράμματος. Σε σχετική ανακοίνωση, ο EFSF αναφέρει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος έχει χορηγήσει στην Ελλάδα 141,8 δις ευρώ οικονομικής βοήθειας έως σήμερα.

Που πήγαν αυτά τα 142 δις ευρώ; 

Στην υγεία των Ελλήνων; 
Στην παιδεία των Ελλήνων; 
Στον Πολιτισμό; 
Στην ανάπτυξη του τόπου;

Αυτά, συν οι μισθοί και οι συντάξεις, έτσι κι αλλιώς, πληρώνονταν και εξακολουθούν να πληρώνονται από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων.
Άρα, που πήγαν αυτά τα λεφτά που δανειστήκαμε όπως λέει το Δ.Σ. του  EFSF;

Σε ποιους άλλους τα έδωσε ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς με τις συγκυβερνήσεις τους (Κουβέλη και Καρατζαφέρη) εκτός από τους εργολάβους του τύπου που επί πληρωμή προκαλούν πολιτική και κοινωνική τύφλωση;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :