Γράφαμε επτά χρόνια πρίν : Τουρκικό θράσος: Θέλουν να απαγορευθούν οι τελετές Μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων! Δίωξη κατά Αρμενίων για το κάψιμο τουρκικής σημαίας


Ποιος θυμάται, αλήθεια, όλους αυτούς τους υπερπατριώτες νεοδημοκράτες, που έβγαζαν κραυγές γεμάτες εθνικό θυμό, όταν ο Σημίτης άρχισε τις φιέστες της ελληνοτουρκικής «φιλίας» και ο Γιωργάκης χόρευε τα ζεϊμπέκικά του με τον Τζεμ; Τι απέγιναν όλοι αυτοί; Γιατί σήμερα σιωπούν; Πολύ απλά γιατί σήμερα αυτοί κρατούν στα χέρια τους την κουτάλα της εξουσίας (βλέπε κουμπάροι, ομόλογα κλπ). Η αγανάκτησή τους, λοιπόν, για τα εθνικά θέματα έγινε καπνός ή ίσως και τραπεζικός λογαριασμός στην Ελβετία… Σημείο των καιρών, λοιπόν, της νέας «εθνικά υπερήφανης» εξωτερικής πολιτικής της Νουδούλας, η απαίτηση των Τούρκων να μην συμμετέχουν κυβερνητικοί παράγοντες στις Τελετές Μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Όπως έγινε γνωστό, με αυστηρή ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης των Ελλήνων πολιτικών στις σχετικές εκδηλώσεις της 19ης Μαΐου για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και «απειλεί» ότι θα πληγεί το καλό διμερές κλίμα και περίπου ζητεί «αποζημιώσεις» από την Ελλάδα για τις καταστροφές που προκάλεσε στην Ανατολία ο Ελληνικός Στρατός το 1922 στην Μικρασιατική Εκστρατεία! 
Αντί η Ελλάδα να γυρίσει πίσω σαν απαράδεκτο το κείμενο αυτό, κείμενο με ύφος που θυμίζει διαταγή μιας δύναμης κατοχής προς μία κατεχόμενη χώρα, γιατί τι άλλο σημαίνει να λες σε ποιες εκδηλώσεις θα συμμετέχουν οι πολιτικοί μιας άλλης χώρας; Αντί, λοιπόν, η Ελλάς να απαντήσει, κατ’ ουσίαν σιώπησε. Σε σημείο να γράψει έγκυρη δημοσιογράφος: «Κύρα Αδάμ: Το προκλητικότερο όμως εξ όλων είναι η ίδια η ελληνική απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ευρισκόμενο στην μακρινή Αυστραλία, με προφανώς χαλαρή τουριστική διάθεση, προτίμησε μια ομοίως “χαλαρή” και ανώδυνη… τουριστική απάντηση». 
Καθώς φαίνεται, η ελληνοτουρκική “φιλία” καλά κρατεί. Έτσι, δίωξη για το κάψιμο τουρκικής σημαίας στις 25 Απριλίου κατά την διάρκεια διαδήλωσης Αρμενίων για την Γενοκτονία, έξω από το προξενείο της Θεσσαλονίκης, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Β. Φλωρίδης, κατόπιν αιτήματος των τουρκικών αρχών.

Εφημερίδα Χρυσή Αυγή  Αρ. φυλ.618/30-5-2007 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :