Οι ιδιοκτήτες των ανθοπωλείων, στα «λουλουδάδικα» Θεσσαλονίκης, βάλλουν κατά ΜπουτάρηΣυνεχείς είναι οι καταγγελίες και οι αντιδράσεις των ανθοπωλών, της γραφικής περιοχής των “λουλουδάδικων” στη Θεσσαλονίκη για τα υπέρογκα δημοτικά τέλη και τα παράλογα πρόστιμα. Κύριος αποδέκτης της διαμαρτυρίας και των αποδοκιμασιών δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την πλέον τραγική φιγούρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, και “πρώτου πολίτη” αυτής. Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος έχει καταφέρει με πολλή προσπάθεια να συγκεντρώσει πυρά από κάθε επαγγελματικό κλάδο ή φορέα σε κάθε γωνιά της πόλης.
Όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι των λουλουδάδικων, συνεχίζοντας τον πολιτικαντισμό της μεταπολίτευσης σαν γνήσιο από παίδι της, ο δήμαρχος των γυμνών φωτογραφίσεων και των παρελάσεων των κίναιδων, προεκλογικά σύχναζε στα παραπάνω μέρη τάζοντας λαγούς με πετραχήλια προς συλλογή ψήφων. Τα τελευταία χρόνια ο ανωτέρω απουσιάζει, στέλνοντας στη θέση του τον αντιδήμαρχο Καπόν. Οι ανθοπώλες καταγγέλλουν την πολιτική Μπουτάρη, ζητώντας την μείωση των υπέρογκων δημοτικών τελών, που, μαζί με τα πρόστιμα, ξεπερνούν τα 60.000€ ετησίως, για τις πέντε (5) εναπομείνασες επιχειρήσεις, στην περιοχή, που καταλαμβάνουν μόνο 120 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.). Οι ιδιοκτήτες των ανθοπωλείων αυτών έχουν σταματήσει να καταβάλλουν τα δημοτικά τέλη και τα πρόστιμα από το 2010 και έχουν προσφύγει, από κοινού, στα διοικητικά δικαστήρια.
Οι ανθοπώλες δε ζητούν “ρουσφέτια”, αλλά ισονομία, καθώς φαιδρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση, αν αναλογιστεί κανείς πως λίγα μέτρα πιο πέρα οι καφετέριες πληρώνουν 130€ το τ.μ. - για τα τραπεζοκαθίσματα, που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο - ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες των “λουλουδάδικων” πληρώνουν 400€ το τ.μ.
Είναι γεγονός πλέον ότι όπου επιχειρεί να δηλώσει την παρουσία του ο κ. Μπουτάρης φυγαδεύεται κακήν κακώς αφού είναι επιεικώς παρείσακτος στην ιστορική πόλη της Μακεδονίας. Αυτό βέβαια επετεύχθη μετά από την αναλγησία, την αδιαφορία και την αδράνεια που έδειξε ο δήμος, απέναντι στους συνεχώς δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση επαγγελματικούς, και όχι μόνο, κλάδους.
Όλοι οι εκπρόσωποι του σύγχρονου σαθρού πολιτικού κατεστημένου θα λάβουν τις πρέπουσες απαντήσεις από το λαό σύντομα…

Ο Μάιος γαρ εγγύς!

- See more at: http://www.xathess.gr/index.php/enimerosi/view/301#sthash.OlDWEKIk.dpuf
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :