Άκου πληρωμένε κονδυλοφόρε...

Δεν τρέφω καμμιάν αυταπάτη για τις προθέσεις σου. Έστω και ψήγμα αν είχες από κείνο τ’ ανύπαρκτο σ’ άλλη γλώσσα "φι­λότιμο", δεν θ’ απομόνωνες κατ’ επιλογήν μέσ’ απ’ τα κείμενα που κατά καιρούς υπογράψαμε, ό,τι προσφέρεται για να "συν­θέσεις" την επΐπλαστην εικόνα, που με την προπαγάνδα σου θέ­λεις να στήσεις για μας.
Κι’ αν, έστω, σου φάνταζαν "αντιφατικά", μέσα σ’ έναν, καίτοι αδικαιολόγητο, μα πάντως αιτιολογημένο δογματισμό σου, τα κείμενα και τα πεπραγμένα μας, ακόμη και διάλογο θα μπορούσα να κάνω μαζί σου.
Αλλά είν’ άλλες στ’ αλήθεια οι προθέσεις σου ψεύτη: Πανι­κόβλητος, μπροστά στον ορμητικό χείμμαρο που τσακίζει τ’ ανυ­ψωμένα προς ανάσχεσιν της Ιδέας μου φράγματα, τ’ αναχώμα­τα κι’ όλες τις πουστιές που εν αμηχανία παράγουν τ’ αρρωστημένα μυαλά του, παίζει το τελευταίο "χαρτί' του, ο αφέντης σου.
Ακουμπισμένος σε πρόστυχες συγκινησιακές αναμνήσεις, καθώς κι’ αθεράπευτες στρεβλώσεις του μεταφυσικού, ιδεολη­ψίες και βολικώτατες εφησυχάσεις του πνεύματος στο προσφερόμενο άκοπα "αγαθό" (και μην κάνεις πως δεν κατάλαβες π****η), πασχίζει να "καταδείξει" πως πίσω απ’ το "φαίνεσθαι" του αγώνα μας, υπάρχει ένα "είναι" σκοτεινό κι’ αλλοπρό­σαλλο, μια κρυφή συνομωσία όντων απόκοσμων κι’ αλλόκοτα απροσάρμοστων στ’ ανθρωπίνως παραδεκτά. "Αποκαλύψεις" επί "αποκαλύψεων" για το ...αμαρτωλό "σατανιστικό" και "ναζιστικό" παρελθόν μας, μ’ έναν "σατανισμό" προορισμένο για σενάριο χολιγουντιανου μαζοχιστικού τρόμου κι’ ένα "ναζίσμό"-καρικατούρα της ιστορίας των νικητών, περσινά ξινά σταφύλια των εκδοτών-εργολάβων, που δεν βγάνουν ούτε κρασί κρασί, ούτε ξύδι ξύδι, καθώς κι’ ...αποτρόπαιες (στα μάτια των εθισμένων στα γλυκανάλατα) εικόνες, συνθέτσυσες το (κυριολεκτικώς τε και μεταφορικώς) βαρβαρώνυμον "πάνελ, της προπαγάνδας σου, πληρωμένε κονδυλοφόρε, παρελαύνουν "κατ’ εμπλοκήν" στις ...σελίδες σου, μ’ άφθονα τα αργύρια του πανάρχαιου τρωκτικού να σιγοντάρουν την "ευγενή" σου επι­χείρηση.
Ε, λοιπόν, χτυπά όσο θες! Σπίλωσε πρόσωπα κι’ υπολήψεις, κι’ ό,τι τραβάει η "ψυχούλα" σου κάνε, ανυποψίαστε για το κοσμογονικό γεγονός της Αιτίας που μας υπαγορεύει εις τα παλαιάτερα των υποδημάτων μας να σε έχουμε ...γεγραμμένον.
Μόνο που δεν κατάλαβες κάτι: εκείνοι που πολεμάς, δεν υπαινίχθηκαν καν πως είναι ανθός κάποιου δέντρου να επιθυ­μούν την εικόνα τους απαστράπτουσα. Σπόρος είναι, από πε­ποίθηση, του φυτού που βλασταίνει κι’ ανθίζει με λίπασμα τη θυσία, κι’ αδιαφορούν αν η μυσταγωγία του καρπίσματος μοια­ζει στα μάτια των ηλιθίων μ’ αποκρουστικήν αποσύνθεση, για­τί ξέρουν καλά για ποιον ανθό θυσιάζονται.

Κατάλαβες τώρα με ποιους τα ’βαλες βλάκα;ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :