ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ 297...

Γράφει ο Κώστας Αλεξανδράκης. Είδαμε την ευγενική χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση με την, εκ ίων προτέρων, καταδικασμένη πρόταση δυσπιστίας εναντίον της, που συσπείρωσε τους κυβερνητικούς βουλευτές εν όψει των δύσκολων μέτρων που επιφυλάσσει το εξάμηνο που έρχεται. Με ανακούφιση υποδέχτηκε το Μαξίμου την πρόταση αυτή, αφού ως γνωστόν μετά τις συναντήσεις που έχει τώρα η κυβέρνηση με την τρόικα, έρχονται νέα επαίσχυντα μέτρα.


Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι για να γίνει νόμος του κράτους ένα νομοσχέδιο, θα πρέπει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. Ως γνωστόν ο Αρχηγός του Κινήματος και δύο Βουλευτές του, ο Συναγωνιστής Παππάς και ο Συναγωνιστής Λαγός, κρατούνται παρανόμως και άνευ στοι­χείων από την χούντα του μνημονίου, ενώ τους έχει στερηθεί συστηματικώς η δυνατότητα παράστασης σε ψηφοφορία ακόμα και στην περίπτωση της πρότασης δυσπιστίας. Συνεπώς με βάση τι; μεθοδεύσεις του καθεστώτος, ο ανώτερος αριθμός παρόντων σε κάποια από τις ψηφοφορίες θα είναι 297 Βουλευτές. Επί 300 βουλευτών η πλειοψηφία που απαιτεί ένα νομο­σχέδιο είναι 151 βουλευτές. Αντιστοίχως με 297 βουλευτές παρόντες απαιτούνται 149 βουλευτές για να περάσει ένα νομο­σχέδιο. Καθίσταται σαφές, οπότε, ότι με τις παράνομες και αντισυνταγματικές κρατήσεις των Συναγωνιστών μας, η κυβέρνηση «διευκολύνεται» κατά 2 βουλευτές στο αντεθνικό και αντιλαϊκό της έργο. Την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση αριθμεί μόνο 153 Βουλευτές, μπορεί να καταλάβει ο καθείς ότι 2 Βουλευτές είναι μια βαθιά ανάσα για αυτό το αντεθνικό μόρφωμα...
Κάπως έτσι ο εισαγγελέας του Κορυδαλλού καθίσταται ρυθ­μιστής όχι μόνο του ιδρύματος στο οποίο προΐσταται, αλλά και ρυθμιστής της λειτουργίας του πολιτεύματος μας. Καθίσταται ρυθμιστής στο πόσο μεγάλους φόρους θα πληρώσουν οι Έλληνες και πόσοι θα αυτοκτονήσουν την επόμενη χρονιά από τα μέτρα που πιθανόν να μην πέρναγαν άμα δεν είχε συμβεί αυτό το συνταγματικό πραξικόπημα.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ( αρ.φύλου 851) που κυκλοφορεί


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :