«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ΠΡΟΣ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ… ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΤ’ αυγά και τα καλάθια έχει χάσει το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα και οι πρόθυμοι δημοσιογραφικοί παπαγάλοι του, με την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, που απειλεί τα… κεκτημένα τους (την κλεπτοκρατία, τις μίζες, τις ρεμούλες κ.τ.λ.). Έτσι, ο κάθε συστημικός δημοσιογράφος που σέβεται το χέρι που τον ταΐζει, προτείνει κι από μια… λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου Χρυσή Αυγή.


Αυτό κάνει και ο δημοσιογράφος του καθεστωτικότατου «Πρώτου Θέματος» (ή «Πρώτου Ψέματος»), που σε άρθρο του με τίτλο «Ποιος τροφοδοτεί την Χρυσή Αυγή», προτείνει στην μεν ΝΔ τώρα στην ανάγκη να το… παίξει ολίγον δεξιά («πατρίς- θρησκεία- οικογένεια») και στον δε ΣΥΡΙΖΑ να το… παίξει πατριωτικό και ολίγον… αντιμεταναστευτικό κόμμα, μήπως καθηλωθεί η Χρυσή Αυγή και δει το σύστημα και οι εκλεκτοί του… άσπρη μέρα. Ιδού η πρόταση που κομίζει το ΜΜΕ του «κομιστή» για την εξαπάτηση του λαού:
«Η Χ.Α. υιοθετώντας μια σπονδυλωτή στρατηγική, που περιλαμβάνει λαϊκίστικες κορώνες και ιμιτασιόν ακτιβισμό, στηρίζεται όμως σε ακραίο μεν, ξεκάθαρο δε, αξιακό μοντέλο, καταφέρνει σημαντικά πλήγματα στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και αποκτά όλο και περισσότερα ερείσματα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Η επιρροή της μάλιστα γίνεται ανεμπόδιστα καθώς τα υπόλοιπα κόμματα, και η κυβέρνηση, αποφεύγουν να την αντιμετωπίσουν ουσιαστικά και προτιμούν να αναπαράγουν καταγγελιτικές κραυγές και επιφανειακές καταδίκες. Με τον τρόπο αυτό επιλέγουν να απευθυνθούν σε συγκεκριμένο κοινό, σε εκείνους που καταδικάζουν την Χ.Α. και όχι σε όσους έχουν ήδη ενταχθεί στο άρμα της ή σε αυτούς που ετοιμάζονται γι αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι η τακτική τους δεν ανακόπτει την άνοδο του ακροδεξιού μορφώματος, αντιθέτως την επιταχύνει. Πιο συγκεκριμένα, το πλιάτσικο της Χ.Α. από τα δεξιά γίνεται με την επαναφορά των βασικών αρχών της συντηρητικής παράταξης: «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». Ένα αξιακό τρίπτυχο που για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, ο βασικός του «ιδιοκτήτης», η ΝΔ, όχι μόνο το έχει εγκαταλείψει αλλά έδειχνε να ντρέπεται γι αυτό. Το επανέφερε η Χ.Α., με τον δικό της τρόπο και φαίνεται να λειτουργεί καθώς, μπορεί να «φόβισε» το αριστερό ακροατήριο, ενθουσίασε όμως το δεξιό. Ορισμένοι από την ΝΔ φαίνεται ότι το έχουν αντιληφθεί.
Όμως σπασμωδικές κινήσεις, όπως η αναφορά του κ. Μάκη Βορίδη στους Παναγιώτη Κανελλόπουλο και Ευάγγελο Αβέρωφ δεν αρκούν. Σε κάθε περίπτωση όσο η κυρίαρχη πολιτικά δύναμη του δεξιού χώρου αδυνατεί να επανακαθορίσει το όραμά της πάνω στις βασικές αξίες του συντηρητικού ακροατηρίου τόσο η Χ.Α. θα την φθείρει. Εκτός αυτού, κραυγαλέα είναι και η ιδεολογική απουσία της Αριστεράς. Είναι δε ενδεικτικό ότι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν τους περνά από το μυαλό ότι αυτό που χαρακτήριζε ανέκαθεν την Αριστερά, ήταν ο πατριωτισμός.
Με τον τρόπο αυτό όταν μια τουρκική φρεγάτα φτάνει στο Σούνιο, οι αρμόδιοι της Κουμουνδούρου ζητούν να μην βάζουμε εμπόδια στις κρουαζιέρες! Ακόμα χειρότερα όταν πριν από μερικά χρόνια, σε ανύποπτες εποχές, οι λιγοστοί αλλά προοδευτικοί καταστηματάρχες και κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας ζήτησαν βοήθεια πρώτα από αυτούς για την κατάσταση με τους μετανάστες, τους γυρνούσαν την πλάτη και τους αποκαλούσαν «ξενοφοβικούς»!».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :