ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕ ΤΗ… ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Όχι μόνο συνεχίζονται οι πρωτοφανείς… πολυπολιτισμικές ταραχές στη χώρα-πρότυπο της «αφομοίωσης των μεταναστών» Σουηδία, αλλά επεκτείνονται κιόλας!
Έτσι , η φωτιά που καίει τα περίχωρα της Στοκχόλμης μεταφέρθηκε και σε δύο ακόμα πόλεις της χώρας, που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, το Όρεμπρο και το Λινκόπινγκ.
Εκεί αναφέρθηκε μια πυρκαγιά σε σχολείο, καθώς και αρκετές καταστροφές οχημάτων.
Οι συγκρούσεις είναι τόσο σοβαρές, που το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Στοκχόλμη απηύθυναν οδηγία προς τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα «επικίνδυνα σημεία» στη σουηδική πρωτεύουσα.
Κι όλα αυτά ενώ εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω επέκταση των ταραχών…
Εν τω μεταξύ, οι… συνήθεις «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ, είδαν φωτιές κι άνοιξε η καρδιά τους. Προφανώς θυμήθηκαν τα δικά τους «κατορθώματα», του Δεκέμβρη του 2008. Εξέδωσαν, λοιπόν, ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την… αλληλεγγύη τους προς τους ταραχοποιούς «μετανάστες»:

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τα γεγονότα στη Στοκχόλμη
«Δυστυχώς για τους θιασώτες του “Σκανδιναβικού Μοντέλου”, καμία καπιταλιστική κοινωνία δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ανισότητες τις οποίες παράγει. Η εξέγερση στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, από νεολαίους και μετανάστες κυρίως, δείχνει ότι η ανεργία και η επισφάλεια των νέων, οι ρατσιστικές διακρίσεις και η αστυνομική αυθαιρεσία θα γεννήσουν αντιδράσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες, οπουδήποτε στη γη, ακόμα και σε κοινωνίες που είχαν να περηφανεύονται για την “ανεκτικότητα” τους… Δεν γνωρίζουμε τι εξέλιξη μπορούν να πάρουν τα γεγονότα στη Στοκχόλμη, δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουν να μεταφραστούν σε ένα κίνημα ανατροπής. Ξέρουμε όμως πλέον ότι τα όρια της συναίνεσης σ’ ένα σύστημα που γεννά τις ανισότητες γίνονται ορατά ακόμα κι εκεί που δε θα το περίμενε κανείς και καμία.».

(ΥΓ): Μόνο στην ανακοίνωση θα μείνουν ή λέτε να έχουμε και καμιά… εξαγωγή κουκουλοφόρων

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :