Επειδή εκταμιεύσαμε δυο δόσεις νομίζετε γλυτώσαμε;;;; Σε περίπτωση που είχατε... φαγούρα: Ξανάρχονται να μας τσεκάρουν

Τις προσεχείς εβδομάδες θα μπουν οι λεπτομέρειες στο καλούπι των τριών ορόσημων για τη δόση του Ιουνίου σε συνεννόηση των ελληνικών αρχών με την τρόικα. Η δε τρόικα θα μεταβεί σύντομα, χωρίς να έχει αποφασιστεί πότε ακριβώς, στην Αθήνα για να ξεκινήσει τακτικές διαδικασίες ελέγχου. Σύμφωνα με τον επίτροπο Ρεν αυτό πρόκειται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η τρόικα έχει στην πραγματικότητα πολλή δουλειά στην Αθήνα, αλλά και άλλη τόση εκτός αυτής. Στην πράξη ο έλεγχος ουδέποτε σταμάτησε από τον περασμένο Δεκέμβρη καθώς τα συναρμόδια υπουργεία βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους επιτελείς των τριών θεσμών (ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ).

Συγκεκριμένα στο άμεσο μέλλον η τρόικα και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συμφωνήσουν και να περιγράψουν λεπτομερώς τι μπορεί να νομοθετηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε τρία μέτωπα:

-την καταπολέμηση της διαφθοράς

-την ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

-και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Το πρώτο κομμάτι, αυτό της διαφθοράς μπορεί να θεωρηθεί και το πλέον πολιτικά εύκολο. Θα οριστούν κάποια στάνταρτς και διαδικασίες ελέγχου και θα περιληφθούν σε ένα νομοσχέδιο. Τα επόμενα δύο όμως ορόσημα περιέχουν εξαιρετικές δυσκολίες.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :