Υποβαθμίζουν το Πολεμικό Ναυτικό, διαλύουν την Εθνική Άμυνα

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και όλοι οι Έλληνες υποφέρουν οικονομικά. Οι περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί τα τελευταία τρία χρόνια είναι ασύλληπτες και μέσα σε αυτούς είναι και το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού. Οι δυσβάσταχτες περικοπές αποτελούν το κύριο θέμα προβληματισμού των στελεχών και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων. Για τις νέες περικοπές ο Κοσμάς Χρηστίδης Αντινάυαρχος – Αργηγός ΓΕΝ σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο δήλωσε ‘’Το Π.Ν. επί του παρόντος διατηρεί επιχειρησιακή του ικανότητα. Όμως περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού, με αναπόφευκτα συνεπακόλουθα την μείωση της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και την δυσκολία συντήρησης και αναβάθμισης του υπάρχοντος υλικού, δεν μπορεί παρά να την επηρεάσει μεσο-μακροπρόθεσμα.’’
Οι πολιτικές της ύφεσης, των μνημονίων και των περικοπών που εφαρμόζει η τροϊκανή συγκυβέρνηση έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Για να διατηρηθεί το αξιόμαχο απαιτείται επιχειρησιακή εκπαίδευση. Τα πληρώματα των πλοίων και οι επιτελείς των θαλάμων επιχειρήσεων χρειάζονται σκληρή, παρατεταμένη εκπαίδευση εν πλω, προκειμένου να εξασφαλίζεται η υψηλή ετοιμότητα, η αυτοπεποίθηση και το αναγκαίο ηθικό στην αντιμετώπιση των πραγματικών καταστάσεων. Τα παραπάνω προϋποθέτουν εξασφάλιση οικονομικών πόρων στους τομείς προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών που δυστυχώς ακόμα κια αυτά γίνονατι βορά στις μνημονιακές πολιτικές.

 Ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση για το μείζον αυτό ζήτημα:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΘΕΜΑ: «Δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΝ για την μείωση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω των πολιτικών του Μνημονίου» Ύψιστη υποχρέωση της Πολιτείας αποτελεί η παροχή της δυνατότητας στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός μεν για την «άριστη προπαρασκευή προς πόλεμο και την διατήρηση του αξιόμαχου αυτών» (σύμφωνα με τον Αρχηγό ΓΕΝ), αφετέρου δε για την προπαρασκευή προς αποτροπή του πολέμου.

Στα πλαίσια των πολιτικών του Μνημονίου όμως, δεν λαμβάνεται μέριμνα για τα παραπάνω, με αποτέλεσμα η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό του προσωπικού να έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η πραγματικότητα αυτή ανάγκασε τον Αρχηγό ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη προβεί σε μία πρωτοφανή ενέργεια, ήτοι να προσφύγει σε δημόσια έκκληση μέσω εφημερίδας. Στη συνέντευξη που έδωσε στην Real News (25/11/2012), μεταφέρει όσο πιο συγκρατημένα γίνεται την αγωνία του για την εξασφάλιση των στοιχειωδών οικονομικών πόρων τουλάχιστον στους τομείς της προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών και για την επίδραση στο ηθικό των στελεχών από τις δυσβάσταχτες και τις δυσανάλογες περικοπές στα εισοδήματά τους. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1)

Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για την επίλυση των ζητημάτων που τίθενται στη συνέντευξη του Αρχηγού ΓΕΝ; Έχουν υποβληθεί στην ηγεσία του Υπουργείου αντίστοιχες υπηρεσιακές αναφορές στελεχών για προβλήματα στην επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων εξαιτίας των πάσης φύσεως περικοπών που έγιναν τα τελευταία έτη; Έχουν περικοπεί από τον Μάιο του 2010 και εντεύθεν ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της έλλειψης κονδυλίων και ποιες είναι αυτές; 2) Θα λάβει σοβαρά υπόψη του τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Αρχηγού ή θα ελεγχθεί επειδή τόλμησε να εκφράσει όσο πιο διακριτικά γίνεται τον αναβρασμό που επικρατεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων; Αθήνα, 26/11/2012 Ο Ερωτών Βουλευτής ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :