Πολυτεχνείο: ο μύθος του μεταπολιτευτικού κατεστημένουΆρθρο μέλους της Τ.Ο. ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΑΧΑΡΝΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Επειδή πολλά ακούστηκαν τις ημέρες που το επίσημο κράτος "εόρταζε" το Πολυτεχνείο, οι αριστεροί ζητούσαν να καθιερωθεί ως "επίσημη αργία" (!!!!!!) εμείς αναζητούμε, επί ματαίω, τους εκατοντάδες νεκρούς.

Υπήρξαν νεκροί ΜΕΣΑ στο πολυτεχνείο; ΌΧΙ... Μα μπήκε μέσα το τεθωρακισμένο, δεν σκοτώθηκε κανείς; ΟΧΙ!...
Υπήρχαν λέει έξω... 
Σαν να λέμε, γίνεται ένας πόλεμος σε μια χώρα, αλλά οι νεκροί βρίσκονται σε άλλες χώρες γύρω από την εμπόλεμη ζώνη... 
ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ... ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ...
Ας είναι...

Υπάρχουν νεκροί από την διεφθαρμένη και ανήθικη "γενιά του Πολυτεχνείου;" 
ΝΑΙ, πάνω από 3.000...
Διεφθαρμένη γενιά θα μου πείτε...

Θέλω να αναφερθώ επί τούτου στην Ηλένια.
Αν δεν ξέρετε την ιστορία, είναι το κορίτσι που έκλαιγαν με την φωτογραφία της στο χέρι.
Το όνομα της Ηλένιας εκφωνήθηκε πρώτο στον πίνακα των νεκρών και σε αυτήν κατατέθηκαν τα περισσότερα στεφάνια, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της Ιωάννας Τσάτσου - συζύγου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας  η εφημερίδα «Αυγή» δε, έγραψε κατά λέξη, τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο:

«ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ Η ΗΛΕΝΙΑ ΜΟΥ; Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ» και τον υπότιτλο: «Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρη από σφαίρα. Τι απόγινε;" και τελικά η φωτογραφία ανήκε σε γνωστό μοντέλο της εποχής, την Νεοζηλανδή Νάνσυ Κρίκλαντ που είχε ποζάρει για της διαφήμιση ενός σαμπουάν της Εταιρείας Μπρεκ . 

Αφήνοντας όμως τα παραμύθια και πηγαίνοντας στα πραγματικά γεγονότα η ιστορία για τους νεκρούς του πολυτεχνείου αρχίζει και τελειώνει με την υπ΄ αριθμ. 33437/11-10-1975 αναφορά της συγκλήτου του πολυτεχνείου προς τον εισαγγελέα Τσεβά που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά τα γεγονότα του πολυτεχνείου. Τι ήταν όμως το κίνημα της 21ης Απριλίου και λέω κίνημα γιατί αποτελούνταν από κατώτερους – ανώτερους Αξιωματικούς οι περισσότεροι μέλη του Ι.Δ.Ε.Α. και όχι Ανώτατους, που πολέμησαν κατά των Ιταλογερμανών και στον συμμοριτοπόλεμο. Ήταν το κίνημα που είχε αναθέσει στις μικτές ομάδες μηχανικής ανασυγκροτήσεως γνωστή και ως Μ.Ο.Μ.Α. όλα τα Δημόσια έργα και ουχί σε μεγαλοεργολάβους που ελέγχουν και τα Μ.Μ.Ε. προσλαμβάνοντας μάλιστα και ανασφάλιστους λαθρομετανάστες όπως γίνεται στα χρόνια της Δημοκρατίας.

Ήταν το κίνημα που μετέτρεψε τη Ελλάδα σ΄ένα απέραντο εργοτάξιο φτιάχνοντας δρόμους και πηγαίνοντας ρεύμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδος.

Ήταν το κίνημα που βοήθησε του αγρότες όσο κανείς διαγράφοντάς τους δάνεια που είχε ως αποτέλεσμα την μέγιστη ανάπτυξη της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας μερικές συγκρίσεις με το σήμερα είναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ. Ήταν το κίνημα που η βιομηχανία γνώρισε μεγάλη άνθηση που έγιναν εργοστάσια όπως Πειραϊκή Πατραϊκή, Ιζόλα, Ε.Λ.Β.Ο., Ε.Β.Ο. ΠΥΡΚΑΛ κ.α. που έδωσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και που στα χρόνια της Δημοκρατίας θεωρήθηκαν προβληματικές Εταιρείες, κρατικοποιήθηκαν και στο τέλος έκλεισαν με αποτέλεσμα την αύξησης της Ανεργίας.

Ήταν το κίνημα που τα έβαλε με τους Αμερικάνους όσον αφορά τον ορυκτό πλούτο της χώρας και το πλήρωσε βέβαια ακριβά επειδή θέλησε να αντικαταστήσει την δραχμή με το δολάριο για τις αγοραπωλησίες των Ελληνικών πετρελαίων ενώ στα χρόνια της Δημοκρατίας ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαριστούσε τους Αμερικάνους για το θέμα των Ιμίων.

Ήταν το κίνημα που κατάφερε η χώρα να έχει ρυθμούς ανάπτυξης 13,5%, δεύτερη παγκοσμίως μετά την Ιαπωνία. Όσον αφορά στα θέματα ασφάλειας του πολίτη θυμάμαι το ρητό «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς». Κλείνοντας θα τολμήσω να κάνω μία σύγκριση στις φυλακές Κορυδαλλού σήμερα τους κινηματίες εκπροσωπεί ο Στρατηγός Ντερτιλής τους δε Δημοκράτες το κ. Τσοχατζόπουλος. 

Τα συμπεράσματα δικά σας, εγώ ένα έχω να πω: ευτυχώς που δεν είμαι Δημοκράτισσα.
 Κορίνα – T.O. Ανω Λιοσίων

 Υ.Γ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν στην Α΄ Γυμνασίου αρνήθηκα να συμμετάσχω στην «γιορτή» του σχολείου για την 17 Νοέμβρη λέγοντας ότι εμένα ο πατέρας μου μου έχει πει ότι δεν ήταν χούντα ήταν επανάσταση και σε όλα τα μαθητικά μου χρόνια ήμουν η κόρη του Φασίστα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :