Χρυσή Αυγή για την ελληνορωσική συνεργασία

Κατατέθηκε σχετική ερώτηση από τον Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας»

Σε μία περίοδο που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την σύσφιξη και αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας μας με τη Ρωσία, το Υπουργείο Εξωτερικών, με μία σειρά από πράξεις και παραλείψεις, εμφανίζεται να έχει «παγώσει» τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία. Ενδεικτική αυτού είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται από την ελληνική πλευρά για την έγκριση της ίδρυσης Ρωσικής Προξενικής Αρχής στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα: Με αφορμή την αδελφοποίηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με το αντίστοιχο της Αγίας Πετρούπολης, καθώς επίσης και τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Επιμελητηρίων Έβρου και Αγίας Πετρούπολης, έχουν διατυπωθεί προτάσεις και αιτήματα για δημιουργία Ρωσικού Υποπροξενείου στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη. Παρόλα αυτά ο Υπουργός Εξωτερικών φέρεται να προβάλει εμπόδια και να αρνείται την ίδρυσή της ανωτέρω Προξενικής Αρχής. Με τον τρόπο αυτό όμως παρεμποδίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας με τη Ρωσία.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

- Για ποιο λόγο έχουν παγώσει οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, παρ' ότι οι βασικοί κανόνες της γεωπολιτικής, η ιστορική μας διαδρομή και το εθνικό συμφέρον επιτάσσουν τη σύσφιξη και ανάδειξή τους;

- Γιατί δεν προωθεί η ελληνική πλευρά την οικονομική συνεργασία με την Ρωσία, παρά το δεδομένο ρωσικό ενδιαφέρον για την προώθηση εξαιρετικά σημαντικών οικονομικών δραστηριοτήτων στον ελληνικό χώρο σε όλους τους τομείς (από τον τουρισμό μέχρι την ενέργεια;)

-Ποια είναι η θέση του σχετικά την ίδρυση Ρωσικού Υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη;

Αθήνα,25/10/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :